Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
nieuws
25 juni 2021

Juli is Iconic Houses Maand

Met 50% korting op bezoek in de jaren ’50! Bezoek Museumhuis Polman in Nagele, en ontdek welke Iconic Houses je nog meer met korting kunt bezoeken.

 

Juli is Iconic Houses Maand! 10 verschillende moderne museumwoningen door heel Nederland vormen samen een netwerk en doen mee: het Van Schijndelhuis in Utrecht, Museum het Schip, Museum De Dageraad en het Van Eesteren Museum Amsterdam in Amsterdam, Huis Sonneveld in Rotterdam, De Kiefhoek en de Diagoonwoning in Delft, het Van Doesburg-Rinsemahuis in Drachten, Wall House #2 in Groningen, én -last but not least- ons Museumhuis Polman in Nagele. Tijdens de Iconic Houses Maand kun je al deze locaties op zondag 4, 11, 18 en 25 juli 2021 met korting bezoeken. Hiervoor heb je een Iconic Houses Passe-Partout nodig, dat via Iconic Houses te verkrijgen is. De entree voor Huis Polman is op deze dagen €3, in plaats van €6. De kosten voor het Iconic Houses passe-partout bedragen €12,50.

Huis Polman is één van de eerste (semi-)doorzonwoningen, een icoon van het Nieuwe Bouwen aan de Karwijhof in Nagele, waar licht, lucht en ruimte centraal staan. Stap binnen in 1956: hier eet je polderkoek in de keuken, borduur je mee in de woonkamer, en ontdek je boven in de slaapkamer of jij thuishoort in dit unieke pioniersdorp. Je gaat op pad met de audiotour, die je alles vertelt over het huis, haar geschiedenis en haar bewoners. Maar, vergeet je ook niet de radio aan te zetten voor het journaal? Heb je het huis helemaal gezien? Stap dan op de fiets om Nagele te ontdekken: het architectuurdorp vol platte daken, opvallende kerken en zelfs een Rietveld-wijk. Overnachten doe je in ons Monument en Bed in Nagele, ook aan de Karwijhof.

Foto's slider: A. Bronkhorst