vereniging Hendrick de Keyser

Nieuws

2 december: gratis rondleiding museumhuis voor leden

12 oktober 2017

Lees verder
Nieuwe editie Bericht aan de Leden

10 oktober 2017

Lees verder
Steegje naast Huis Schreurs in Venlo hersteld

28 september 2017

Lees verder
Restauratie Den Gouden Leeuw in Veere

28 augustus 2017

Lees verder

Bezoek het 'Weeshuis der Hervormden' in Schiedam

8 augustus 2017

Bezoek het ‘Weeshuis der Hervormden'

Schiedam - Weeshuis regentenkamer

Enige tijd geleden is de Vereniging gestart met de restauratie en het herstel van de noordvleugel van dit laat-18de-eeuwse weeshuis. Bij een verbouwing in de jaren tachtig ging veel van het interieur verloren.

Bij de huidige restauratie krijgt het pand zijn historische structuur terug. Op basis van de oude indeling worden appartementen in het complex gerealiseerd.

Leden van de Vereniging kunnen een bezoek brengen aan de regentenkamer waar een bijzondere, zeer late toepassing van goudleerbehang te bekijken is. Tevens is de bouwplaats te bezichtigen en hoort u meer over de plannen met het pand.

Op vrijdag 8 september bent u tussen 14.00 uur en 16.00 uur welkom bij het ‘Weeshuis der Hervormden'. De ingang bevindt zich naast de erkerkamer aan de achterzijde van het complex op de hoek van de Boomgaardstraat en Leliëndaal. Op vertoon van uw ledenpas kunt u zich melden bij het hek.

Bent u geen lid? Een dag later, op zaterdag 9 september bent u van harte welkom tijdens Open Monumentendag. Het voormalige Weeshuis is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. 
Ingang naast de erkerkamer aan de achterzijde van het complex op de hoek van de Boomgaardstraat en Leliëndaal.

Uitnodiging Weeshuis