vereniging Hendrick de Keyser

Nieuws

Vacature bouwkundig opzichter

30 april 2017

Lees verder
Technische storing 11-18 april

24 april 2017

Lees verder
Birds of a feather op Beeckestijn

21 april 2017

Lees verder
Kortingsactie Monument en Bed in Hasselt

19 januari 2017

Lees verder

De Vereniging ontvangt fors bedrag voor Museum 'Huizen in Nederland'

10 februari 2017

Genereuze schenking van de BankGiro Loterij

Tot onze grote verrassing ontvangt de Vereniging maar liefst € 975.000 voor ons Museum ‘Huizen in Nederland'.

Schenking BGL 2017  

De Vereniging viert in 2018 haar 100-jarig jubileum en met hulp van deze schenking van de BankGiro Loterij kunnen wij in dat jaar, na 100 jaar huizen verzamelen, 35 woonhuizen teruggeven aan een breed publiek door deze parels permanent te gaan openstellen.

35 unieke woonhuizen verspreid over heel Nederland die ieder hun eigen verhaal vertellen over de historie van het huis en haar bewoners. Gezamenlijk geven deze 35 huizen een aaneensluitend beeld van 400 jaar woonhuisontwikkeling in Nederland. Dit is uniek voor heel Europa!

Een hedendaagse belevenis in het verleden

100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Tijdens het jubileum in 2018 zal Museum ‘Huizen in Nederland' in 10 panden worden gelanceerd om in de opvolgende jaren uit te groeien tot de beoogde 35 huizen. De karakteristieke woonhuizen die de Vereniging gaat openstellen voor een breed publiek, nemen ieder een sleutelpositie in in de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Waarom hebben 16de-eeuwse huizen geen gang? (Amsterdam), Waarom had je oma twee keukens? (Steenwijk), waar ging je oudtante in bad (Den Haag) en waarvoor had je betovergrootvader een hangkamer? (Hoorn). Je kunt straks een reis maken langs al deze antwoorden in Museum ‘Huizen in Nederland'.

Recordbedrag voor musea en culturele instellingen

De schenking aan Vereniging Hendrick de Keyser is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 16 februari plaatsvindt in de Beurs van Berlage. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij is er een record miljoenenbedrag te verdelen. Van ieder lot dat zij kopen, gaat de helft naar musea en andere culturele instellingen in Nederland. Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij het totaalbedrag dat zij in 2017 kan schenken aan musea en culturele instellingen en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de loterij andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project.