Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Gemeenlandshuis
Behang Gemeenlandshuis
Vergaderzaal Gemeenlandshuis Maassluis
Gemeenlandshuis gevel
Gemeenlandshuis Maassluis
Museumbezoek

Gemeenlandshuis Maassluis

Hoogstraat 11, 3142 EA Maassluis, Zuid-Holland

Bekijk op kaart
Klantwaardering
ster
ster
ster
ster
ster
Het Gemeenlandshuis in Maassluis is een plaatje. Aan de buitenkant heeft het iets weg van een kasteel, aan de binnenkant zie je dat de beste ambachtslieden werden ingehuurd voor de glas-in-lood vensters, het houtsnijwerk en de schilderingen. Pronkstuk is de indrukwekkende spiraalvormige houten trap, één van de fraaiste uit de 17de eeuw in ons land. 

Dit huis is ook beschikbaar voor:

Gemeenlandshuis Maassluis

Een prachtig voorbeeld van een Renaissance bouwstijl

Het Gemeenlandshuis in Maassluis is een prachtig voorbeeld van de Renaissance bouwstijl van de eerste helft van de 17-de eeuw. Het werd gebouwd in 1626 in opdracht van de dijkgraaf en hoogheemraden van Delfland.

Het ligt aan de haven met een mooi uitzicht over het water. Het Hoogheemraadschap gebruikte het Gemeenlandshuis als vergaderruimte en als uitvalsbasis voor de bewaking van de o-zo-belangrijke Maasdijk. En het is de woning van de sluiswachter geweest.

 

Vergaderzaal Gemeenlandshuis Maassluis

Vergaderen in stijl

De hoogheemraden en de dijkgraaf hadden status, en dat is te zien. Het begint met het waanzinnige uitzicht over de haven. Eenmaal binnen vallen vooral de glas-in-lood ramen, het prachtige houtwerk en de spiraalvormige houten trap op. En dan ben je nog niet in de stijlvolle grote zaal geweest!

De grote vergaderzaal van het Gemeenlandshuis heeft een fraai balkenplafond met natuurstenen consoles en moer- en kinderbinten, een historische schouw en gebrandschilderde glas-in-lood vensters. Gemeenlandshuis Maassluis brengt je terug naar vroegere tijden. Ga mee. 

Maassluis - Hoogstraat 11 Gemeenlandshuis

Het pronkstuk

Voor de bouw en de afwerking van het gemeenlandshuis werden vooraanstaande ambachtslieden aangetrokken. En dat is te zien!

Pronkstuk van het huis is de indrukwekkende spiraalvormige houten trap. Hij werd gemaakt door timmermansbaas Jan de Jonge, en is één van de fraaiste trappen uit de 17de eeuw in ons land.

Praktische informatie

Openingstijden

Deze week Volgende week
maandag ma Gesloten Gesloten
dinsdag di Gesloten Gesloten
woensdag wo Gesloten Gesloten
donderdag do Gesloten Gesloten
vrijdag vr Gesloten Gesloten
zaterdag za Gesloten Gesloten
zondag zo Gesloten Gesloten

Let op! Het Gemeenlandshuis heeft geen vaste openingsdagen. Wij kunnen het huis in overleg openen voor groepen van minimaal 6 personen. Onder "Groepsbezoek" kun je een rondleiding aanvragen.

Prijzen

Volwassenen €4
Jongeren 12 – 18 jaar €4
Kinderen 0 - 11 gratis

Gratis voor:

  • Huisgenoten
  • VriendenLoterij VIP-KAARThouders (+ 1 gratis introducé) 
Tickets

Bezoekadres

Gemeenlandshuis Maassluis
Hoogstraat 11
3142 EA Maassluis , ZH

Toegankelijkheid

Het Gemeenlandshuis is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel.

Groepsbezoek

Let op! Het Gemeenlandshuis heeft geen vaste openingsdagen. Wij kunnen het in overleg openen bij een groep van minimaal 6 personen. De kosten bedragen €10,- per persoon.  

Wil je langskomen met een groep? Leuk! Vraag direct een rondleiding aan.

Wat onze bezoekers vinden

“Het huis heeft een fantastische ligging aan de oude haven. Er liggen oude sleepboten voor de deur en op de achtergrond zie je regelmatig grote zeereuzen voorbijvaren.”
Marije Strating, Coördinator