vereniging Hendrick de Keyser

Rapenburg 13

Amsterdam

  • Oppervlakte:140 m²
  • Aantal Kamers:5
  • Huur:€ 2.450,-
  • Te huur per:direct
  • Bijzonderheden:

    Door de omvang is het huis ook prima geschikt voor een combinatie van wonen en werken (kleinschalige bedrijvigheid).

    Dit huis wordt niet verhuurd aan woningdelers.

Amsterdam, Rapenburg 13

Wonen in een historisch recent gerenoveerd woonhuis op het Rapenburg, in het centrum van Amsterdam

Op het Rapenburg ligt dit bijzondere historische woonhuis. De trapgevel, met een decoratie van een gebeeldhouwd zeilschip in het fries, en de constructie dateren uit 1614. Na een restauratie is het huis in stijl gerenoveerd en beschikt het nu over vijf kamers en een ruime eetkeuken.

Amsterdam - Rapenburg 13

Het huis kent een rijke historie als huurhuis en heeft weinig grote verbouwingen gekend. Hierdoor is de 17de-eeuwse gevel en met name de indeling van het huis zeer goed bewaard gebleven. Inwendig is een volledig houtskelet bewaard met muurstijlen, dekbalken, korbelen en sleutelstukken.

Indeling

Begane grond: 

U komt binnen in een grote hal met karakteristieke geel/groene plavuizen, historische spiltrap en het houtskelet in het zicht. Vanuit de hal heeft u toegang tot de aan de straatzijde gelegen voorkamer (10,0 m²) met bedstede. De bedstede is versierd met bewerkte houten pilasters en kroonlijsten, die het voor- en achterhuis scheidt.

Amsterdam - Rapenburg 13

In het achterhuis ligt aan de gang de charmante woonkeuken (17,0 m²), ook met bedstede en de resten van een 17de-eeuwse schouw. Aan het einde van de gang is een portaal (2,2 m²) welke toegang biedt tot het toilet. Vanuit het portaal is de besloten binnenplaats (8,0 m²) bereikbaar.

Amsterdam - Rapenburg 13 

Insteek:

Als u over de historische spiltrap naar de eerste verdieping loopt, komt u langs een insteek (8,0 m²), geheel opgetrokken uit houtwerk, welke zeer geschikt is als opbergruimte.

Eerste verdieping:

Overloop met aan weerszijden twee kamers. De kamer aan de voorzijde (26,5 m²) heeft een schouw, verschillende vaste inbouwkasten en uitzicht op de straat. De kamer aan de achterzijde (20,0 m²) leent zich als studeer- of slaapkamer.

Amsterdam - Rapenburg 13 

Zolderverdieping:

Ruime overloop met separaat toilet en moderne badkamer (5,6 m²) met inloopdouche, dubbele wastafel en handdoekradiator. Hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en condensdroger. De kamer aan de voorzijde (19,0 m²) heeft één vaste inbouwkast. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime slaapkamer van 20,0 m².

Amsterdam - Rapenburg 13

Vliering:

Ruime vliering (33,4 m²) bereikbaar met een trapladder. Geschikt als berging.

Kelder: 

De kelder (56 m²) is toegankelijk vanaf de straat en loopt onder het gehele huis door. 

Bijzonderheden:

Door de omvang is het huis ook prima geschikt voor een combinatie van wonen en werken (kleinschalige bedrijvigheid).

Vanwege de gaafheid van het interieur wordt in het huurcontract een clausule opgenomen waarin staat dat de begane grond en de entresol 14 x per jaar voor publiek opengesteld zouden kunnen worden ten behoeve van Vereniging Hendrick de Keyser.

Op zaterdag 22 april doet dit pand mee met het excursieprogramma van Vereniging Hendrick de Keyser en zullen er rondleidingen zijn in het gehele pand. 

Dit huis wordt niet verhuurd aan woningdelers. 

Locatie:

In een rustige straat in het Centrum, gelegen op circa 10 minuten loopafstand van de Nieuwmarkt en het Centraal Station. Dichtbij verschillende horecagelegenheden en winkels. Betaald parkeren kan in de omgeving en het is mogelijk een parkeervergunning (met wachttijd, Zone 3) aan te vragen bij de Gemeente Amsterdam.

Oppervlakte: circa 140 m².
Huur: € 2.450,- (excl. g/w/e en glasverzekering).

Heeft u interesse? Op onze vraag & antwoordpagina's vindt u informatie over het inschrijven als huurkandidaat. Vul vervolgens het inschrijfformulier in. Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630.