Kerkstraat 20
8356 DP Blokzijl
Provincie:Overijssel
Bouwjaar:1650
Jaar van verwerving:1926
Restauratiejaar:1927,1983
Te huur; Woonruimte

In 1926 woedde een grote brand in Blokzijl, waarbij veel schade werd aangericht in de Kerkstraat. Het ging op dat moment economisch slecht met de stad en gevreesd werd voor verlies van het historisch stadsgezicht. In hetzelfde jaar kocht Vereniging Hendrick de Keyser een hele reeks panden aan de Kerkstraat aan om verder verval tegen te gaan, waaronder het pand Kerkstraat 20/22. Hierdoor is het historisch stadsgezicht behouden.

Achter de gevel met gemetselde boogvelden van omstreeks 1600 gaan twee woningen schuil. Het rechterdeel van het pand is Kerkstraat 20 en wordt tegen gereduceerde huurprijs in de huidige toestand verhuurd.

Indeling

Begane grond:
Via de hal met estrikken (boeren plavuizen) komt u in de compacte woonkamer met balkenplafond aan de voorzijde (circa 13 m²). De eenvoudige keuken (8 m²) met granito aanrecht, tegelvloer en vaste provisiekast bevindt zich aan de achterzijde. Via de bijkeuken met opstelplaats voor de wasmachine zijn het toilet en een kleine kelder te bereiken. De bijkeuken is ook via de achterom (geen tuin) toegankelijk.

Eerste verdieping:
Aan de achterzijde een slaapkamer van 12 m² met vaste kast en wastafel, aan de voorzijde twee kleinere slaapkamers (respectievelijk 8,5 m² en  6,6 m²) waarvan één met vaste kast. Tevens bevindt zich op deze verdieping de inloopdouche met wastafel.

Tweede verdieping:
Ruime, lichte ruimte geschikt als berg- of hobby/atelierruimte van circa 40 m², tevens opstelplaats voor de cv-ketel. Een vlizo-trap geeft toegang tot de bergvliering.

92
93
94
95
96
6a
6b
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107

Bijzonderheden en locatie

De woning wordt tegen een gereduceerde huurprijs aangeboden vanwege de eenvoudige afwerking.
Deze woning is geschikt voor een eenpersoonshuishouden of een stel zonder kinderen.

Locatie:
Het pittoreske Blokzijl is gebouwd om de belangrijke Havenkolk. Door de ligging aan de rand van het oude land, met in het achterland het mooie natuurgebied 'De Weerribben', het Giethoornse Meer en de Wieden, biedt het tevens veel watersportmogelijkheden, zoals surfen, zeilen en kanovaren. U vindt hier nog rust en ruimte. In de winter heeft u hier ongekende schaatsmogelijkheden.

Bereikbaarheid:
Blokzijl is uitstekend per auto en per boot bereikbaar. Basisscholen, sportvoorzieningen en een gevarieerd culinair en winkelaanbod bevinden zich in de directe omgeving. Blokzijl ligt zeer centraal ten opzichte van Steenwijk (10 autominuten), Emmeloord (10 autominuten) en Zwolle (20 autominuten.

Huur: € 590,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).
Oppervlakte: circa 75 m² (exclusief berging tweede verdieping).

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse? Op onze vraag & antwoordpagina's vindt u informatie over het inschrijven als huurkandidaat. Vul vervolgens het inschrijfformulier in. Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630.

Te huur


Kerkstraat 20
8356 DP Blokzijl

Huur:
€ 590

Historische info