Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Te huur Dordrecht
Te huur Dordrecht
Te huur Dordrecht
Te huur Dordrecht
Te huur Dordrecht
Huren
Woonhuis

Wijnstraat 125A

3311 BV Dordrecht, Zuid-Holland

Huurprijs per maand
€ 1.450,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1652
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
126
m2
Buitenruimte
50 m2
Elegant 3 kamerappartement op de eerste en tweede verdieping aan de tuinzijde van de panden De Onbeschaamde en In Beverenburch. Met tuin en dakterras.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.450,-
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 2.900,-
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
126
m2
Buitenruimte(n)
50 m2
Lay-out
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
2

Elegant 3 kamerappartement op de eerste en tweede verdieping aan de achterzijde van de monumentale panden De Onbeschaamde en In Beverenburch. Met tuin, dakterras en de mogelijkheid een parkeerplaats los bij te huren.

Indeling

Begane grond:

Het appartement ligt aan de tuinzijde van dit complex van twee panden aan de Wijnstraat. Via de statige gemeenschappelijke toegang van De Onbeschaamde, Wijnstraat 123, met marmeren vloer en oorspronkelijk geschilderde marmerimitatie trap met prachtig glas in lood zijlicht bereikt u de overloop van twee appartementen. Het appartement aan de tuinzijde bevindt zich op de 1e etage.

Eerste verdieping:

De hal biedt directe toegang tot de ruime, hoge, lichte woonkamer (35 m²) met schouw en aan twee zijden hoge ramen. Naast de keuken (9 m²) met  schouw en vlak achter de extra bijkeuken (2 m²) is een ruime inbouwkast. Op deze verdieping is een toilet en een berging (met aansluitingen voor wasmachine en droger) met granito vloer. De gang loopt verder door naar het achterhuis van In Beverburch. Hier bevindt zich, nog steeds op de 1e verdieping, een werk-/slaapkamer (18 m²) met prachtige inbouw kastenwand met elegante hout paneeldeuren met glazen invullingen. Aan het einde van de gang zit de badkamer en de trap naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping:

Hier bevindt zich een tweede slaapkamer (14 m²) met een plafond van houten delen en een leuke bedstede.Vanuit de gang ligt naar rechts de deur naar het privé-dakterras met daar weer achter de (brand)trap naar het bij het appartement behorende deel van de zeer fraaie  tuin. Via de achtertuin is de privé-berging in de kelder te bereiken.


Bijzonderheden:


Het appartement bevat enkele bijzondere kwaliteiten, waaronder de gemarmerde trap met het glas in lood raam in de zijgevel op weg naar het appartement. Tevens de grote ramen in de woonkamer die uitkijken over de opgedeelde tuin met de prachtige monumentale oude beuk.

Ongeveer een kwart van de tuin is voor dit appartement bestemd. Door het gedeelde karakter van de gemeenschappelijke toegang, hal en tuin worden de kosten van onderhoud en schoonmaak gedeeld met het kantoor op de begane grond en de andere woning aan de voorzijde van De Onbeschaamde.

De vermelde huurprijs is exclusief servicekosten: er wordt een maandelijks voorschot in rekening gebracht van € 125,00 voor de schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimten en het tuinonderhoud. De woning wordt ongemeubileerd verhuurd. 

Locatie:

De Wijnstraat is een voorname monumentale straat in het charmante historische stadscentrum van Dordrecht. In de buurt is een grote verscheidenheid aan cultuur, winkels en horecagelegenheden. En natuurlijk het water van de Merwede en De Oude Maas met de havens en grachten door het centrum van deze oude stapelstad (vrij vertaald: doorvoerhaven). Het pand is goed bereikbaar per stadsbus en het centraal station is op loopafstand gelegen.
Parkeren kan (betaald en met bewonersvergunning) in de directe omgeving (let op, er kan sprake zijn van een wachtlijst). Eén privé parkeerplaats is apart bij te huren voor € 75,00 per maand.