Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Haarlem Hodshon te huur
Haarlem Hodshon te huur
Haarlem Hodshon te huur
Haarlem Hodshon te huur
Haarlem Hodshon te huur
Huren
nieuw
Bedrijfsruimte

Spaarne 15a / 17

2011 CD Haarlem, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 2.000,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1800
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
143
m2
Buitenruimte
200 m2
Sfeervolle kantoorunit van ca 140 m2 in vier historische vertrekken op de begane grond van de beeldbepalende vroeg 19e eeuwse stadsvilla het Hodshon Huis aan het Spaarne, Haarlem.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 2.000,-
Beschikbaar per
Per direct
Bijzonderheden

*Voorschot servicekosten: € 20,- per m² per jaar
*De servicekosten omvatten onder meer een voorschot ten behoeve van:
het onderhoud en serviceabonnementen aan de brand- en alarminstallaties, afvoer bedrijfsafval,
schoonmaak van de algemene ruimten, glasbewassing buitengevel, en de collectieve glasverzekering
** Voorschot Elektriciteit en Gas bedragen €30,- per m2 per jaar.

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
143
m2
Buitenruimte(n)
200 m2
Lay-out
Aantal kamers
4
Aantal badkamers
0
Aantal toiletten
2
Aantal woonlagen
1

In het Hodshon Huis, één van de meest beeldbepalende panden aan het Spaarne, bieden wij een representatieve kantoorunit te huur aan. De kantoorunit bevindt zich op de begane grond in de voormalige twee mangelkamers en tuinkamer van het huis. Deze zijn in 2014 prachtig gerestaureerd en hebben veel sfeer door de historische architectonische kenmerken zichtbaar in het interieur- en exterieur van het huis.

Indeling

Kantoorunit C bevindt zich op de begane grond in de linker vleugel van het Hodshon Huis. De gezamenlijke hoofdingang van het huis bevindt zich aan het Spaarne. De kantoorunit is via deze gezamenlijke ingang te bereiken en heeft daarnaast nog een eigen entree aan de tuin- en achterzijde van het gebouw.

Begane grond:

Via de centrale hal zijn ruimtes 0.1 en 0.3 te bereiken (zie plattegrond). Ruimte 0.1 (de historische 'tuinkamer') is een kantoorruimte (59 m²) voorzien van prachtige wandafwerking en heeft uitzicht op de rustig gelegen gemeenschappelijke tuin. Aan de linkerzijde is een serre (ruimte 0.2), met een opstelplaats voor een printer/kopieermachine (9 m²), voorzien van mechanische ventilatie.
In het midden van ruimte 0.1 is een op historische vondsten gebaseerde gereconstrueerde wand met vaste kasten aangebracht waarvan een deel is voorzien van boekenkastelementen. In het midden van deze wand is een doorgang van ruimte 0.1 naar ruimte 0.3 (50 m²).
De middelste ruimte (0.3) is de historische 'eerste mangelkamer'. Hier is tevens een aparte ingang via de centrale hal. Via ruimte 0.3 is ruimte 0.4 (de 'tweede mangelkamer') te bereiken (25m²). Hier is een luxe moderne keuken gesitueerd. Achter de keuken is de stookruimte gelegen en bevindt zich de toiletgroep. Ruimte 0.3 en 0.4 zijn voorzien van een grenen houten vloer (gelakt).

Bijzonderheden:

BijzonderhedenIn het Hodshon huis zijn naast de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen diverse bedrijven gevestigd. De stijlkamers van het Hodshon Huis behoren tot de absolute top van Neoclassicistische interieurs in Nederland.
Er is een mogelijkheid om tegen meerprijs 1 parkeerplaats op eigen terrein te huren. (maximaal 1 per unit)
De in 1904 gebouwde aula is te huur voor representatieve ontvangsten en vergaderingen. Hiervoor geldt een kortingstarief van 25% voor u als vaste huurder van het gebouw.

Locatie:

Gelegen aan het Spaarne aan de rand van het centrum van Haarlem, goed bereikbaar per openbaar vervoer. NS station Haarlem is op 20 minuten lopen gelegen. Parkeren tegen meerprijs op eigen terrein of betaald in de directe omgeving. Garage de Appelaar is op korte afstand gelegen.

Informatie of bezichtiging?

Voor meer informatie neemt u contact op met makelaar Wouter Kos van KRK makelaars via wouterkos@krk.nl of via 020 - 44 000 44