Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Schayk
Schayk
Schayk
Schayk
Schayk
Huren
Woonhuis

Rijksweg 56B

5374 RB Schaijk, Noord-Brabant

Huurprijs per maand
€ 1.450,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1956
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
204
m2
Buitenruimte
300 m2
Unieke kans! Wonen, werken en leven in een markante en royale vijfkamer gezinswoning op het prachtige woondomein van het Jan de Jong Huis. Het kan werkelijkheid worden.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.450,-
Voorschot g/w/e
€ 220,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 2.900,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
204
m2
Gebruiksoppervlak
198 m2
Overige inpandige ruimte
6 m2
Buitenruimte(n)
300 m2
Inhoud
550 m3
Lay-out
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
2
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Parkeren eigen terrein

Dicht tegen Schaijk vind je het bijzondere complex van wijlen Jan de Jong, de architect die ontwierp in ‘De Bossche School’ en volgens de theorie van het Plastisch Getal, met ongekend veel oog voor eenvoud en schoonheid. De uitzonderlijke architectuur, het domein met een verhaal en de groene omgeving geven rust tot in de vezels en een gevoel van vrijheid door de zee aan ruimte. Hier komt creativiteit tot leven en worden dromen werkelijkheid. 

Het "tweede huisje' op het woondomein van architect Jan de Jong

Het Jan de Jong huis, gebouwd door architect Jan de Jong (1917-2001) in de stijl van de ‘Bossche School’, wordt omringd door de Brabantse bossen en bestaat uit een ommuurd woondomein: dit omvat een woonhuis met kantoor, diverse bijgebouwen, tuinen en een schapenweide. Het ‘tweede huisje’ zou oorspronkelijk slechts een woonlaag met een plat dak worden. Rond de tijd van de bouw werkte De Jong aan het klooster De Priorij in Maarssen, waardoor hij elementen van dat ontwerp uitprobeerde op het ‘tweede huisje’. Zo experimenteerde hij met een buitengalerij die een hoek omgaat. In het gebouwtje zelf plaatste De Jong kolommen en muurdammen ten opzichte van elkaar. In die eerste periode (1956-1982) werd het ‘tweede huisje’ als atelier gebruikt. Vanaf 1982 werd het atelier verbouwd tot woonhuis. Aan de oostzijde werd een strook bijgebouwd en het gebouw werd verhoogd met een verdieping. Zo werd het ‘tweede huisje’ een volwaardige woning voor meerdere mensen, waar niet alleen in geleefd, maar ook in gewerkt kan worden.  

Op het woondomein staat geen enkele ruimte, geen enkel bouwwerk op zichzelf: alles is onderling verbonden, typerend voor deze bouwstijl. De architect heeft over elke route nauwgezet nagedacht. Zo is alles een aaneenschakeling van wisselende uitzichten en ruimtelijke ervaringen. Zelfs de kleinste elementen als een tuinbank, een agave of een lamp spelen in deze compositie een eigen partij.  

Indeling  

Via de monumentale poort aan de Rijksweg betreed je het ommuurde terrein (0,45 ha). Daarmee sta je nog niet direct bij de voordeur van het woonhuis. Eerst ga je via het hof langs de noordtuin, de kapel, de galerij met carports en het hoofdhuis, waarna je via een paadje tussen het hoofdhuis en het ‘lichtdrukhuisje’ langs de schapenwei het ‘tweede huisje’ aantreft: de ruime woning met eigen tuin, die binnenkort jouw thuis kan zijn. Weg van de drukte, en toch dicht bij de reuring wanneer je dat wenst; het gezellige Schaijk is slechts twee kilometer verderop.  

  
Begane grond:   

Aangekomen bij het ‘tweede huisje’ springt meteen de ruime buitengalerij in het oog die een hele hoek van het huis omvat. De voordeur is links van de galerij en geeft toegang tot een lange gang waaraan alle begane grond ruimten liggen. Meteen links bij binnenkomst is een flinke berging (ca. 6 m2), met duurzame verwarmingsinstallatie en meterkast, en de deur naar de moestuin (de moestuin maakt geen deel uit van het gehuurde). Verderop in de gang, vind je links de garderobe, een separaat toilet en moderne badkamer (ca. 4 m2) met twee wastafels, inloopdouche en wasmachine-aansluiting. In de gang naar rechts heb je toegang tot de moderne open keuken met meerdere inbouwapparaten.  

Vervolgens kom je bij de royale woonkamer met haar opvallende hoeken en kolommen, alwaar twee dubbele deuren toegang geven tot het betegelde terras op het zuiden met daarachter een prachtige groene tuin (met waterpartij en terras). De woonkamer en open keuken zijn samen ca. 76,7 m2. Terug naar de gang; aan het einde is links de ruime hoofdslaapkamer (ca. 18,5 m2), de trap naar de eerste verdieping en nog een deur naar het heerlijke zonnige terras.    

  
Eerste verdieping:   

Op de eerste verdieping is links de eerste ruime slaapkamer (ca. 12,8 m2), rechts bevindt zich de riante overloop die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Via deze overloop is toegang tot de andere twee ruime slaapkamers (ca. 12,6 en 11,8 m2).  

Bijzonderheden: 

  • Wonen op een zeer karakteristiek woondomein aan de rand van Schaijk, ontworpen en bewoond door architect Jan de Jong.   

  • Een volwaardige gezinswoning met slaap- en/of werkkamers en een zee aan ruimte. 

  • Architectonisch woonhuis, uniek in zijn soort, ontworpen door Jan de Jong.  

  • Duurzame verwarmingsinstallatie. 

  • Parkeren op eigen terrein.  

 
Locatie: 

Het rustieke domein ligt in het bos langs de Rijksweg op twee kilometer afstand van het gezellige Brabantse Schaijk. In Schaijk vind je alle voorzieningen, zoals winkels, scholen, sportactivitetien en ook veel gezellige uitgaansgelegenheden. Dit prachtige woondomein is qua ligging ideaal te noemen: het is vanuit iedere windrichting goed te bereiken. Ten noorden van Schaijk ligt de A59/A50 (Den Bosch-Nijmegen), de N277 (Midden Peelweg: Ravenstein-Venlo) doorkruist de gemeente en ten westen van Schaijk bevindt zich de A50, de snelweg tussen Oss-Eindhoven. Vanuit de kern en delen van het buitengebied zijn Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven met de streekbussen goed te bereiken. Deze streekbussen sluiten aan op de treinen in Oss, Den Bosch, Nijmegen en Eindhoven.