Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Te huur Maastricht
Te huur Maastricht
Te huur Maastricht
Te huur Maastricht
Te huur Maastricht
Huren
Woonhuis

Ridderstraat 2A

6211 HN Maastricht, Limburg

Huurprijs per maand
€ 1.450,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1650
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
95
m2
Buitenruimte
25 m2
Driekamer parterrewoning met authentieke details en ruime stadstuin in hartje Maastricht.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.450,-
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
95
m2
Overige inpandige ruimte
28 m2
Buitenruimte(n)
25 m2
Lay-out
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
1
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel en aansluiting wasmachine
Aantal woonlagen
1

Prachtige driekamerwoning in een monumentaal pand uit 1651, naast en met zicht op de Bisschopsmolen en gedeeltelijk gelegen boven het riviertje de Jeker. Dit riviertje verzorgt nog altijd de aandrijving van de naastliggende watermolen (in gebruik als ambachtelijke bakkerij). Het huis heeft nog authentieke details als een grote schouw en bedstee kasten. De hoge ruimten met grote raampartijen zijn door de aanwezigheid van troggewelven bijzonder sfeervol. Vanuit de woonkamer heeft u zicht op de achterzijde van de Bisschopsmolen en het rad dat nog regelmatig gebruikt wordt voor het malen van graan. Bijzonder is ook de aanwezigheid van het ruime terras boven de Jeker in hartje Maastricht.

Indeling

Begane grond:

Vanaf de Ridderstraat komt u via een massieve houten deur in een gemeenschappelijk voorportaal en daarna in een langgerekte hal. In de hal bevinden zich aan weerszijden de toegangen naar de kelder (28 m²), de slaapkamer (23 m²), het separaat toilet, de badkamer met douche, wastafel en aansluiting wasmachine (3,5 m²), de moderne keuken (5 m²) met daartegenover de eet/werkkamer (19 m²). Aan het einde van de hal de ruime woonkamer (32 m²). Via de eetkamer heeft u toegang tot de tuin/binnenplaats (20 m²) met achteruitgang en uitzicht over de molen.
Aan de zijkant van het huis, aan de Bisschopsmolengang, is nog een tweede buitenruimte (4,5 m²) aanwezig voor bijvoorbeeld het plaatsen van fietsen.


Bijzonderheden:
Woonhuis met vele historische details en onderdelen. Estriken (plavuizen) vloer, bedstee kasten, troggewelven als plafond, en een terras gelegen boven een riviertje met een prachtig zicht op het rad van de molen.

De ramen aan de Ridderstraat-zijde zijn op gepaste wijze voorzien van achterzet beglazing. De gehele woning is voorzien van centrale verwarming. De keuken, badkamer en toilet zijn geheel vernieuwd. 
Deze woning is niet beschikbaar voor woningdelers. 

Locatie:
Gelegen aan de rand van de levendige oude binnenstad van Maastricht, op korte loopafstand van het enorme aanbod aan gezellige winkels, restaurants, cultuur, et cetera zoals te vinden aan het Onze-Lieve-Vrouweplein en meer rust aan of in de Maas en Het Stadspark. 
Parkeren met vergunning in de buurt. Bezoekers bijvoorbeeld in de nabij gelegen parkeergarage Onze-Lieve-Vrouwen of tegen gunstig tarief in Het Stadspark.

 

Bezichtiging of meer informatie?
Voor de verhuur van deze woning werken wij samen met Makelaardij Erik Bessems. Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen, neemt contact op met: 

Erik Bessems Makelaardij
Akersteenweg 25, 6226 HR Maastricht
Telefoon: 043 362 6767