Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Huis Unger
Huis Unger
Huis Unger
Huis Unger
Huis Unger
Huren
Woonhuis

Parklaan 29A

Huurprijs per maand
€ 2.625,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1901
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
174
m2
Buitenruimte
75 m2
Te huur voor architectuurliefhebbers in de Bussumse villawijk het Spiegel: het eigenzinnige postmoderne ‘Huis Unger’.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 2.625,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
174
m2
Gebruiksoppervlak
174 m2
Overige inpandige ruimte
31 m2
Buitenruimte(n)
75 m2
Lay-out
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2

Architect Mart van Schijndel verbouwde in 1981 dit voormalige atelier voor het ontwerpers-echtpaar Unger tot een eigenzinnige plek om te wonen en werken. Het vrijstaande huis (6 kamers, met tuin en inpandige garage) kenmerkt zich door speelse niveauverschillen en haar onder architectuur ontworpen kleurrijke interieur.

Indeling

Begane grond:

De beroemde Villa Foscari van architect Palladio diende als inspiratie voor de voorgevel van Huis Unger. Via de dubbele buitentrap bereikt u de entree van de woning. Via de golvende terugliggende ingangswand van glazen bouwstenen bereikt u de entreehal met vaste kapstok. Woon- /eetkamer (ca. 43m2) met houtkachel en vaste bank met toegang naar de 3 treden lager geleden achtertuin (ca. 75 m2). Via het dwars geplaatste trappenhuis bereikt u de lager gelegen eetkeuken (ca 22m2), voorzien van kleurige tegelvloer, oven, inductiekookplaat, afzuigkap en servieskast. Ook vanuit de keuken bereikt u de enkele treden hoger gelegen achtertuin (west) met gedeelde achterom.
Via het bijzondere ruimtelijk vormgegeven trappenhuis bereikt u halverwege de eerste verdieping een slaapkamer (14,3 m2), gelegen aan de tuinzijde, voorzien van een vaste kast.
Ook bevindt zich hier de badkamer met origineel jaren 80 interieur: blauwe wandtegels, ligbad, toilet en wastafel.

Eerste verdieping:

Een halve trap hoger bevindt zich de eerste verdieping. Via de immense deur bereikt u aan de voorzijde een ruime kamer (ca 23m2) met prachtig boogvenster en uitzicht op het aan de voorzijde gelegen groen. Twee kleinere kamers (resp. 6,4 en 5,5 m2) zijn gelegen aan het trappenhuis.
Enkele treden hoger bevindt zich een (slaap)kamer (10m2) die u wederom betreedt door een tot het plafond reikende deur. De slaapkamer heeft bergruimte in het knieschot, een vaste open kast en op de overloop is een inloopdouche met wastafel gelegen.

Souterrain

In het souterrain, bereikbaar via een trap vanuit de eetkeuken bevinden zich een separaat toilet, wasruimte (10,5 m2) , bergkast en ruime inpandige garage (31 m2)met automatische garagedeur.


Bijzonderheden:
Het huis heeft diverse niveauverschillen en lastige trappen. Diverse in het huis aanwezige afwerkingen zoals kleuren van wanden, houtwerk, vloeren en zelfs enkele lampen horen bij het originele ontwerp van het huis. Ook zijn het originele bureau en de oorspronkelijke bank beschikbaar voor gebruik.

Hendrick de Keyser wil de mogelijkheid hebben om dit interieur (begane grond, keuken en trappenhuis) maximaal 4 keer per jaar te kunnen laten zien aan haar leden (onder begeleiding).

Locatie:

Gelegen in de Bussumse lommerrijke villawijk ‘Het Spiegel’ met diverse voorzieningen in de nabije omgeving. Station Naarden Bussum is in 10 minuten lopend te bereiken. Rijksweg A1 is gelegen op 10 autominuten.