Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Te huur Hoorn
Te huur Hoorn
Te huur Hoorn
Te huur Hoorn
Te huur Hoorn
Huren
Woonhuis

Muntstraat 6

1621 GB Hoorn, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 2.250,- excl.
Beschikbaar per
per direct
Bouwjaar
1580
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
280
m2
Buitenruimte
50 m2
In hartje centrum Hoorn (NH) staat dit voorname, royale huis met een prachtig bewaard interieur uit de 2e helft van de 17de-eeuw en een tuin!

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 2.250,-
Beschikbaar per
per direct
Waarborgsom
€ 5.000,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
280
m2
Buitenruimte(n)
50 m2
Lay-out
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche en ligbad
Aantal woonlagen
3

Achter deze classicistische gevel met Korintische zuilen gaat een bijzonder ruim huis schuil met prachtige interieurelementen uit 1660.

Indeling

Begane grond:

Magnifiek entreeportaal met prachtig houtsnijwerk (jachtscène met engelen) voorzien van de originele kleurstelling. Het rechter poortje biedt toegang tot een lange gang voorzien van marmeren tegels naar het achterhuis. Het linker poortje bevat de trap naar de verdieping. Via een deur aan de linkerzijde komt u in de voorkamer (33m2). Aangrenzend aan de achterzijde de eetkeuken (35 m2) met vaste kasten, hardstenenvloer en openslaande deuren naar de tuin. Kleine  provisiekelder bereikbaar vanuit de gang.
Via de lange gang met deels een prachtig 17de-eeuws houten tongewelf, komt u in het achterhuis met bijkeuken (12m2) en toilet.
De charmante tuin/binnenplaats (35 m2) is bereikbaar vanuit keuken en gang en is deels voorzien van een overkapping voor fietsen. De tuin is ook via de achtergelegen Wisselstraat toegankelijk.

Eerste verdieping:
Royale woonkamer (48 m2) met charmante schouw, stucplafond en bijzondere sjablonering op de vloer. Kamer aan de voorzijde met historische kastenwand en hangschouw (30m2). Op de insteek is een toilet gesitueerd. Kleinere kamer aan de voorzijde (9m2).

Tweede verdieping:
Ruime overloop met aangrenzend twee slaapkamers onder de kap (ca. 6 m2) met vaste kasten en ‘bedstede’. Moderne badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche en ligbad. Aan de achterzijde een hobbykamer van ca. 15 m2.

Locatie:
Gelegen in hartje centrum Hoorn (NH) met een breed palet aan winkels, cultuur, horeca en ook scholen op loopafstand. Dichtbij diverse jachthavens en het Markermeer. Het NS-station van Hoorn bevindt zich op 1 kilometer loopafstand. Andere openbaar vervoer verbindingen bevinden zich op korte afstand van het huis. Betaald parkeren met vergunning (geen wachttijd) via de gemeente.

 

Bezichtiging of meer informatie?
Voor de verhuur van deze woning werken wij samen met Makelaardij Boekweit Olie. Wilt u meer informatie of een bezichtiging plannen, neemt contact op met: 

Boekweit Olie Makelaardij
Veemarkt 32, 1621 JC Hoorn
Telefoon: 0229 244234