Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Dordrecht
Dordrecht
Dordrecht
Dordrecht
Dordrecht
Huren
Woonhuis

Kuipershaven 42

3311 AL Dordrecht, Zuid-Holland

Huurprijs per maand
€ 1.350,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1700
Aantal kamers
4 kamers
Oppervlak
142
m2
Buitenruimte
0 m2
In de Nieuwe Haven, dicht bij de sfeervolle historische binnenstad van Dordrecht, vind je dit opvallende hoge hoekhuis uit het jaar 1700.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 1.350,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Per direct
Waarborgsom
€ 2.700,-
Huisdieren
In overleg
Bijzonderheden

De woning is niet beschikbaar voor woningdelers.

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
142
m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Lay-out
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Aantal toiletten
1
Aantal woonlagen
1

Het gehele pand telt zes lagen, waaronder twee woningen. Eén daarvan is per direct te huur. Het gaat om in totaal 142 m² woonoppervlakte met vier lichte, hoge en ruime kamers (waarvan drie slaapkamers), twee badkamers en een grote inpandige berging. In dit gelijkvloerse huis voel je je al snel thuis, dicht op het bedrijvige centrum van deze vestingstad aan de Oude Maas maar toch net in de luwte met een schitterend uitzicht.

Indeling 
De woning, gelegen op de tweede etage, is door de linker geveldeur te bereiken via het gemeenschappelijke trapportaal. Vanwege de ruimte en het 4-tal kamers is de woning zeer geschikt voor gezinnen, maar ook voor een combinatie van wonen en werken dankzij het vele natuurlijke licht dat de woning binnen valt.  

Woonverdieping 
De woning is in totaal circa 22 meter lang en 7 meter breed. Via de inpandige trappen bereik je de lichte en ruime gang die alle ruimtes met elkaar verbindt. De ruime woonkamer (42 m²) bevindt zich aan de voorzijde van het huis en is voorzien van een vaste kast, drie grote schuiframen, radiatoren en een sierlijke schouw.  
De drie slaapkamers tellen van groot naar klein circa 20 m², 14 m² en 9 m² en zijn eveneens voorzien van grote ramen en inbouwkasten.  
De woning heeft twee badkamers. De ene badkamer, gelegen in het hart van de woning, heeft een douche en een wasbak. Ernaast vind je het separate toilet. Achter in het huis is de tweede badkamer gesitueerd met eveneens een douche en een wasbak, plus een ligbad.  
De ruime keuken is te bereiken via de hal en de woonkamer. Het keukenblok met geprofileerde frontjes, granieten aanrechtblad en tegelspoelbak complimenteert het historische karakter van het pand. Ook de krullende raamgreepjes en het grijs geschilderde houtwerk wat in de hele woning is terug te vinden, geven het huis de charme van weleer. 
Tenslotte biedt Kuipershaven 42 veel opbergmogelijkheden: zo zijn er meerdere vaste kasten in de slaapkamers, woonkamer en de keuken én kun je veel spullen opbergen in de ruime inpandige berging / CV-ruimte van circa 8 m². 

Bijzonderheden: 

  • Monumentaal pand uit 1700 

  • Ideale ligging in de Nieuwe Haven, dichtbij historische centrum 

  • Veel leef- en werkruimte 

  • Historische elementen zijn behouden gebleven, zonder in te boeten op het comfort van deze tijd; zo beschikt de woning over twee badkamers, waarvan één met ligbad  

  • Parkeren is tegen betaling of met een parkeervergunning mogelijk in de nabije omgeving  

Locatie: 
Kuipershaven 42 is alles wat je nodig hebt als je wilt genieten van een bruisende vestingstad maar je je wel wilt kunnen terugtrekken in de rust van je comfortabele en lichte pakhuis woning. De ligging is prachtig mét uitzicht op de Oude Maas, de Merwede en de pittoreske haven. Het huis ligt in de buurt van eetgelegenheden, winkels en musea.