Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Koningsstraat 15 Leeuwarden
Koningsstraat 15 Leeuwarden
Koningsstraat 15 Leeuwarden
Huren
Woonhuis

Koningsstraat 15

8911 KV Leeuwarden, FR

Huurprijs per maand
€ 995,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1783
Aantal kamers
3 kamers
Oppervlak
70
m2
Buitenruimte
0 m2
Compact driekamerappartement met lift. Het appartement bevindt zich in de later aangebouwde vleugels van het Van Eysingahuis, een magnifiek herenhuis in Lodewijk XVI-stijl in hartje centrum Leeuwarden. Tot ver in de 19de eeuw was dit pand in gebruik als chique woonhuis voor de familie van Eysinga. In 1881 werd er het Fries Museum geopend. Tijdens de restauratie die in 2014 startte zijn 5 woningen, een kantoorruimte en een ‘Museumhuis’ gerealiseerd.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 995,-
Beschikbaar per
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
70
m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Indeling
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Indeling
Het appartement bevindt zich in de later aangebouwde vleugels van het Van Eysingahuis. Na het betreden van de hoofdingang aan de Koningsstraat, komt men via trap of lift naar de entree van de woning op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement met haar hoge plafondhoogte. De sfeervolle woonkamer (28,5 m2) heeft een open keuken (8 m2) en een aparte berging met een opstelplaats voor wasmachine en droger. De slaapkamers (13,5 en 8,5 m2) bevinden zich ieder aan één zijde van de gang met respectievelijk uitzicht op de Koningsstraat en de binnentuin. Badkamer (5 m2) heeft toilet, wastafel en douche.

Bijzonderheden:
De woning heeft een berging in de kelder. Een ander deel van het pand is opengesteld als museumhuis en voor kleinschalige ontvangsten. Ook is in het pand een kantoorruimte gerealiseerd.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen (winkels, restaurants, theater etc.) op loopafstand. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden (betaald) in de omgeving.