Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Kloosterstraat 13 Haarlem
Kloosterstraat 13
Huren
Woonhuis

Kloosterstraat 13

1411 RS Naarden, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 3.450,- excl.
Beschikbaar per
per direct
Bouwjaar
1625
Aantal kamers
5 kamers
Oppervlak
240
m2
Buitenruimte
120 m2
Een sfeervol, ruim gezinshuis uit ca 1600 binnen de vesting van Naarden met woon- en studeerkamer en een ruime keuken op de begane grond en op de verdieping drie slaapkamers. Aan de achterkant een grote tuin met berging, wat verrassend is binnen de vesting.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 3.450,-
Beschikbaar per
per direct
Bijzonderheden

Dit huis is zeer geschikt voor een stel of familie

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
240
m2
Gebruiksoppervlak
166 m2
Woonoppervlak
166 m2
Overige inpandige ruimte
75 m2
Buitenruimte(n)
120 m2
Externe bergruimte(n)
6 m2
Perceeloppervlak
230 m2
Inhoud
820 m3
Lay-out
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
2
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, bad, toilet
Aantal woonlagen
3

Indeling
Op een oppervlak van 8,5 m breed en 13 m diep is er op de begane grond een woonkamer, studeerkamer en ruime keuken en op de verdieping drie ruime slaapkamers en een badkamer. De zolder is geschikt als bergruimte.

Begane grond:
De lange hal  (16 m2) geeft toegang tot de verschillende ruimtes. Er is een (studeer-)kamer (11 m2) aan de voorzijde, een sfeervolle woonkamer en suite  (45 m2)  en een ruime eetkeuken  (18 m2) aan de tuinzijde. Er is een enkelvoudig balklaag met nog enkele renaissance-profiel sleutelstukken ter plaatse van de bouwmuren. In het midden worden de balken ondersteund door een gemetselde binnenmuur die de plattegrond in twee gelijke delen verdeelt. In de woonkamer aan de voorzijde zit een mooie schouw met een gestucte boezem in Lodewijk XVI-trant die vermoedelijk rond 1800 is ingebouwd door de toenmalige meester-metselaars die het huis bewoonden.

Eerste verdieping:
Overloop met elegante badkamer met ligbad en separate douche en toilet, en drie in grootte variërende slaapkamers. (resp. 35 m2,  19 m2 en 22 m2). Twee slaapkamers kijken uit op de tuin en de grootste slaapkamer zit aan de voorgevel. Deze verdieping zit in de kap van het huis. Op ca. 80 cm hoogte begint de sporenkap.

Zolder:
Grote open ruimte (75 m2) bereikbaar via een vaste trap. De kap is opgebouwd uit kromstijlgebinten, schaargebinten en nokgebinten boven elkaar en bereikt daarmee een grote hoogte. De constructie is uitgevoerd in eikenhout en bezit gehakte telmerken. Deze ruimte is geschikt als bergruimte.

Bijzonderheden:
Dit huis is zeer geschikt voor een stel (met max. 2 kinderen) of zonder kinderen.

Locatie:
Parkeren in directe omgeving (middels parkeervergunning). NS station op korte (fiets)afstand. Rustig gelegen met de supermarkt, scholen, sportpark, winkels, musea en horeca op loopafstand.