Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Te huur Keizersgracht
Te huur Keizersgracht
Te huur Keizersgracht
Keizersgracht te huur
Keizersgracht te huur
Huren
Woonhuis
Bedrijfsruimte

Keizersgracht 387

1016 EJ Amsterdam, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 8.000,- excl.
Beschikbaar per
Per direct
Bouwjaar
1668
Aantal kamers
8 kamers
Oppervlak
421
m2
Buitenruimte
0 m2
Representatieve kantoor- of expositieruimte met mogelijkheid tot wonen gelegen in een fraai Rijksmonument aan de Keizersgracht 387.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 8.000,-
Beschikbaar per
Per direct
Huisdieren
In overleg
Bijzonderheden

Twee kantoorruimtes met bovenwoning en (berging) zolder

Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
421
m2
Gebruiksoppervlak
374 m2
Woonoppervlak
196 m2
Overige inpandige ruimte
47 m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Lay-out
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal toiletten
3
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, vloerverwarming, dubbele wastafel, wasmachine -en droger aansluiting
Aantal woonlagen
5
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Vergunningsplichtig parkeren

De historie van het pand gaat terug naar 1668. De 'Vergulde Ster' werd in 1668 gebouwd in opdracht van Coenraad Segers en Catharina van Heyst. Achtereenvolgens heeft het huis verschillende eigenaren gehad. In de 19de-eeuw bewoonde de bankiersfamilie Köningswarter het pand. Het huis was in deze periode middelpunt van cultureel en intellectueel leven. Rond 1860 heeft het echtpaar Van Heukelom-Stadnitski het huis gedeeltelijk laten verbouwen.

Het huis ademt nog de sfeer van de verschillende tijdperken van bewoning. Achter een 17de-eeuwse gevel bevindt zich een prachtig 19de-eeuws interieur. De kostbare classicistische halsgevel uit 1668 lijkt sterk op gevelontwerpen van de beroemde Amsterdamse bouwmeester Philip Vingboons. De zandstenen gevel heeft gebeeldhouwde klauwstukken, guirlandes en gebogen frontons boven de vensters. De plattegrond van het huis gaat terug tot de 17de eeuw, maar de interieurdecoratie is vooral 19de eeuws.

Indeling
Vanaf de entree op de bel-etage bereik je twee stijlkamers welke en-suite met elkaar verbonden zijn. De ruimtes hebben een fraaie hoogte van maar liefst 4,50 meter.

Op de eerste verdieping is een keuken gesitueerd met aansluitend een ruime stijlkamer aan de achterzijde van het object. Door middel van het trappenhuis bereik je de tweede en derde verdieping welke beiden te gebruiken zijn voor bewoning (al dan niet ten dienste van de onderneming).

De tweede verdieping is voorzien van een ruime woonkamer met keuken en eetkamer. Op de derde verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd en een moderne badkamer. De bovenste etage is met name geschikt voor opslag.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KRK makelaar via 020 - 44 000 44 of amsterdam@krk.nl