Informatie voor huurkandidaten

Meer informatie over het huren van een woning of bedrijfsruimte

Mag ik een (harde) vloerafwerking aanbrengen?

Ja, in de meeste gevallen mag u een eigen vloerafwerking aanbrengen. Let u er wel op dat in veel panden van de Vereniging zich historische vloerafwerkingen of vloeren bevinden die bij een restauratie naar historisch voorbeeld zijn teruggebracht. Deze vloeren mag u niet beschadigen.

Verlijmen van een (onder-)vloer is nooit toegestaan. Gebeurt dit onverhoopt toch, dan komen ook de verwijder- en reparatiekosten voor uw rekening. Bij gebruik van laminaat, hout of parket dient u rekening te houden met een aan te brengen ondervloer en de wettelijke eisen qua geluidsdoorgave. Dit speelt alleen indien er sprake is van meerdere verdiepingen/wooneenheden. Per type vloer is een bepaald type ondervloer geschikt, de combinatie van deze twee zorgt voor de geluidsreductie. Een harde vloer dient altijd zwevend te worden gelegd.

Ligt er in uw woning of bedrijfsruimte een los tapijt op de vloer? Zorg dan voor een goed ondertapijt, dit beschermt ook de vloer eronder. Daarnaast kunt u de vloer beschermen tegen krassen en afdrukken van meubels door hier vilt onder te bevestigen.