Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Te huur Amsterdam
Te huur Amsterdam
Te huur Amsterdam
Te huur Amsterdam
Te huur Amsterdam
Huren
Woonhuis

Brouwersgracht 218

1013 HZ Amsterdam, Noord-Holland

Huurprijs per maand
€ 3.300,- excl.
Beschikbaar per
Bouwjaar
1650
Aantal kamers
6 kamers
Oppervlak
114
m2
Buitenruimte
0 m2
Markant wonen (en eventueel werken) in monumentaal pand met 6 kamers aan één van de mooiste grachten van Amsterdam, op korte afstand van het Centraal Station.

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs per maand
€ 3.300,-
Glasverzekering
€ 3,60
Beschikbaar per
Waarborgsom
€ 6.600,-
Huisdieren
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Oppervlak
114
m2
Buitenruimte(n)
0 m2
Lay-out
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1

Dit bijzondere hoekhuis, op de hoek van de Binnen Oranjestraat en de Brouwersgracht, vormde oorspronkelijk samen met Brouwersgracht 220 en 222 de drieling Geloof, Hoop en Liefde. Alleen "Geloof" bestaat nog en wordt nu ter huur aangeboden!
Het huis is door de vele ramen bijzonder licht en wordt gekenmerkt door niveauverschillen. Het kleine maar hoge voorhuis is bereikbaar met een klein frontaal stoepje aan de voorgevel. Aan de zijgevel bevindt zich een stoep gecombineerd met een pothuis naar de ingangsdeur.

Indeling

Begane grond
Voor- of zijentree via bordestrap. Uitnodigende voorkamer met uitzicht op de prachtige Brouwersgracht. De ruimte aan de achterzijde (ca. 20 m²) biedt gelegenheid tot kantoor of bedrijf aan huis, woon- of studeerkamer.

Souterrain
In het souterrain is het goed toeven in de sfeervolle woonkeuken van ca. 18 m² met historische details en ruime berging (16 m²) met wasmachine aansluiting.

Eerste verdieping:
Aan de grachtzijde is een verhoogde ruimte (ca. 13 m²) die uitstekend geschikt is als werk- of televisie kamer. Tevens bevindt zich hier een ruime slaapkamer met aan de achterzijde een badkamer met ligbad en separate douche. Toilet aanwezig.

Tweede verdieping/ Zolderverdieping:
Op de tweede verdieping liggen twee slaapkamers van respectievelijk ca. 13 m² en 16 m². 
Vanuit hier kan men met behulp van een trap de vliering bereiken die zich uitstrekt over de gehele lengte van het pand en dienst doet als berging.

Bijzonderheden:
Combinatie met werken vanuit huis is mogelijk. Er is geen privé buitenruimte, maar wel mogelijkheid om een zitje te maken aan de straatzijde. Deze woning wordt niet verhuurd aan woningdelers of studenten. Ook is onderhuur in een andere vorm (als bijvoorbeeld bed and breakfast) niet toegestaan.

Locatie:
Het pand ligt op één van de mooiste locaties van Amsterdam aan de rand van de Jordaan. Op loopafstand van restaurants, cafés en de leukste winkelstraat, de Haarlemmerstraat. Verder zijn er verschillende markten zoals de lapjesmarkt op maandag in de Westerstraat en de boerenmarkt op zaterdag op de Noordermarkt.
De woning is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer (Centraal Station, trams en bussen) en ligt op korte afstand van het Centraal Station. Gunstig gelegen tov de diverse uitvalswegen, oa de A5 en de Ringweg A-10. Betaald parkeren of met parkeervergunning (wachttijd).