Huis Rodenburch

Wijnstraat 153
3311 BV Dordrecht
Provincie:Zuid-Holland
Bouwjaar:1550
Jaar van verwerving:2007
Restauratiejaar:

Dordrecht, Wijnstraat 153

Fraai gerestaureerde bedrijfsruimte / horecaruimte in ‘Huis Rodenburch’ in hartje Dordrecht. Gelegen op de begane grond, bel-etage en het souterrain, met aan de achterzijde een zonnige besloten tuin. Uniek object met in het voorhuis een zeer representatieve entree met marmeren vloeren en fraai gerestaureerde stijlkamers en in het achterhuis een grote sfeervolle bedrijfsruimte/zaal in de stijl van Art Nouveau. De totale oppervlakte is circa 740 m² (deelverhuur is bespreekbaar). Informeert u naar de huurvoorwaarden.

Indeling

Begane grond / bel-etage:  
Het pand heeft een 18e eeuws voorhuis maar is grotendeels gebouwd in de 16e eeuw. Het voorhuis (circa 168 m²) heeft een fraaie entree met trap naar een centrale gang met marmeren vloeren met aan weerszijden daarvan fraaie stijlkamers. In het achterhuis (circa 198 m²) bevindt zich een ruime bedrijfsruimte in de stijl van de Art Nouveau, tot voor kort in gebruik als restaurant, alsmede een horecakeuken. Aan de achterzijde bevindt zich tevens de entree naar de zonnige besloten achtertuin. Multifunctioneel gebruik van het pand is mogelijk, waaronder horecagebruik.

Souterrain: 
Het souterrain bestaat uit vier overwelfde kelders (ongeveer 374 m²). Het souterrain heeft een eigen entree vanaf de straatzijde, maar is tevens binnendoor bereikbaar. Hier bevinden zich een ruimte met bar, een intieme zaal met toegang tot de achtertuin, aansluitingen voor een tweede horecakeuken, moderne toiletgroepen, een plateaulift en magazijnruimte. 

Bijzonderheden en locatie

Alle ruimtes zijn onlangs zorgvuldig gerestaureerd. De eerste verdieping en de zolderverdieping behoren niet tot het gehuurde, deze zijn reeds verhuurd aan derden en zijn deels in eigen gebruik bij verhuurder. Op de zolderetage bevindt zich nog een extra toiletgroep welke door de gebruikers van de etages wordt gebruikt. Voor- en achterhuis hebben een gescheiden klimaatsysteem. Er zijn twee entrees aanwezig waardoor meervoudig gebruik mogelijk is. Aan de voorzijde is optioneel een ruime (fietsen)berging separaat te huur. 

Goed bereikbaar per openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan in de directe omgeving.
Oppervlakte: circa 740 m² (exclusief (fietsen)berging.
Huurprijs:  € 42.000,- per jaar/ €3.500,- per maand exclusief energie- en servicekosten.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse? Op onze vraag & antwoordpagina's vindt u informatie over het inschrijven als huurkandidaat. Vul vervolgens het inschrijfformulier in. Voor meer informatie of vragen mail naar huren@hendrickdekeyser.nl of bel 020-5210630.

Te huur

Verhuurd

Huis Rodenburch
Wijnstraat 153
3311 BV Dordrecht

Huur:
€ 3500

Historische info