Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Fundatie Delft
Fundatie Delft
Fundatie Delft
Fundatie Delft
Evenementenlocatie

Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude

Oude Delft 49, 2611 BC Delft, ZH

Dagdeel vanaf
475
excl.
Capaciteit
50
mensen
Aantal kamers
4
Een bijzondere locatie aan de mooie Oude Delft? Check! Op de plek waar ooit begaafde weesjongens werden onderwezen kunt u nu uw event organiseren. Denk aan smaakvol stucwerk, prachtig ingerichte ruimtes en sfeer en historie in een unieke mix. De Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude is de perfecte plek voor vergaderingen, ontvangsten en andere bijeenkomsten om niet snel te vergeten.

Kenmerken

Capaciteit
Diner
40
 mensen
Receptie
50
 mensen
Presentatie
30
 mensen
Concert
30
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Bereikbaar met OV
Ja
Beamer / scherm
Ja
Catering
Ja

Midden in het historische centrum van Delft vindt u de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude. Een hele mond vol. Om precies te zijn is dit de officiële naam van de rijke Maria Duyst van Voorhout. Zij had een duidelijke missie: na haar overlijden wilde ze dat haar geld gebruikt werd om weeskinderen te onderwijzen. En zo geschiedde: in 1759 werd aan de Oude Delft een school opgeleverd waar begaafde weesjongens kennis konden opdoen.

Een mooi verhaal, en een minstens zo mooie locatie. Het werk van de Delftse beeldhouwer en stucwerker Joseph Bollina is om van te smullen. De verschillende kamers, vol kleur en prachtige 18de-eeuwse details, kunt u inzetten voor uw event. Kiest u voor de Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude, dan zegt u ‘ja’ tegen een plek vol sfeer, smaak en historie.

Bij de Fundatie werken we met een vaste cateraar. Dit is Pieter Overgaag.