Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
De Derde Ambachtsschool Scheveningen
De Derde Ambachtsschool Scheveningen
De Derde Ambachtsschool Scheveningen
De Derde Ambachtsschool Scheveningen
De Derde Ambachtsschool Scheveningen
Evenementenlocatie

De Derde Ambachtsschool

Zwaardstraat 16, 2584 TX Scheveningen, ZH

Dagdeel, vanaf
275
excl.
Capaciteit
99
mensen
Aantal kamers
2
De Derde Ambachtsschool ontworpen door de beroemde architect Jan Duiker is een hoogtepunt van de experimentele architectuur van het Nieuwe Bouwen. De prachtige lichte ruimtes worden gekenmerkt door de toepassing van beton, glas en staal. Een heel bijzondere plek, die zakelijke ontvangsten een extra dimensie geeft.

Kenmerken

Capaciteit
Presentatie
40
 mensen
Receptie
99
 mensen
Algemeen
Wifi
Ja
Parkeergelegenheid
Ja
Toegankelijk voor minder validen
Ja
Beamer / scherm
Ja
Audio
Ja
Catering
Ja

Consequente zakelijkheid

De wereldberoemde architect Jan Duiker was een van de meest consequente voorvechters van het Nieuwe Bouwen. Gebouwen moesten vooral functioneel zijn en de vorm moest dus in overeenstemming zijn met het beoogde gebruik. De Derde Ambachtsschool, gebouwd in 1930-1931 is een fraai voorbeeld van deze opvatting. Talloze smeden, machinebankwerkers en schilders leerden hier hun vak. De loopdekken, de balkonnetjes en het kraaiennest rond de schoorsteen vormen subtiele verwijzingen naar de scheepsarchitectuur van de oceaanstomers van de jaren '20.