Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Het huis/winkelruimte aan de Voorstraat 27 in Brielle is recent gerestaureerd door Hendrick de Keyser en is nu toekomstbestendig. Onze leden laten we maar al te graag het resultaat zien. Op zaterdag 29 april bent u tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom. Als lid kunt u die dag ook het Gemeenlandshuis in Maassluis bezoeken.

Het huis ligt aan de drukst bezochte straat van Brielle, de gezellige Voorstraat.

De oudst bewaard gebleven bebouwing in Brielle dateert uit de vroege 15de eeuw. Voorstraat 27, één van de monumenten van Hendrick de Keyser in het stadje, is een mooi voorbeeld daarvan: tijdens de eerste restauratie door Hendrick de Keyser werden in de dubbele trapgevel gevel ter hoogte van de verdieping grote bakstenen en terugliggende spitsboognissen gevonden, die duiden op een bouwtijd van omstreeks 1400. Deze vondst leidde tot een gedeeltelijke reconstructie van de middeleeuwse gevel.

In het huis bevindt zich nog de oude apothekersruimte die hier van 1749 tot ver in de 20ste eeuw gevestigd was. Het huidige interieur stamt uit omstreeks 1825. Let ook op de zogenaamde ‘pleisterkastjes’ boven de deur naar het grote huis.

Ook de kelder is bijzonder en kan tijdens het open huis bezichtigd worden. Deze wordt overspannen door 4 gemetselde en gestucadoorde graatgewelven, die in het midden samenkomen op een zuil van ledesteen.

Voor leden
Open huis

Meld u aan voor:
Voorstraat 27 in Brielle

Aanmelden