Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Tijdens deze stadswandeling, speciaal voor lezers van Herenhuis, nemen de architectuurhistorici van 'Hendrick de Keyser' je mee door het Haagse Zeeheldenkwartier. Onderweg leer je alles over de laat 19de- en vroeg 20ste-eeuwse chique 'rijtjeshuizen' die je daar ziet. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan Museumhuis De Quack, waar je jezelf direct op visite waant bij de familie De Quack in 1904!

Den Haag groeide eind 19de eeuw en begin 20ste eeuw enorm qua bevolkingsaantal. Voor de rijke burgerij de reden om de volle en vaak smerige binnenstad te verlaten en zich in chique uitbreidingswijken aan de rand van de stad te vestigen. Het Haagse Zeeheldenkwartier is een prachtig voorbeeld van zo’n wijk.

De huizen hier kenmerken zich door een duidelijke scheiding tussen het boven- en benedenhuis (upstairs, downstairs) en een uitvoering in eclectische bouwstijlen. Vereniging Hendrick de Keyser bezit in deze wijk diverse huizen uit de late 19de en vroege 20ste eeuw, stuk voor stuk getuigen van het fin de siècle in Den Haag.

Tijdens een wandeling nemen de architectuurhistorici van ‘Hendrick de Keyser’ je mee langs deze huizen én bezoek je natuurlijke ook enkele, waaronder het gloednieuwe Museumhuis De Quack.

  • Vereniging Hendrick de Keyser biedt lezers van Herenhuis deze stadswandeling aan voor de speciale prijs van € 30. Deze prijs is inclusief de wandeling met professionele gids, koffie/thee met lekkernij en de entree voor Museumhuis De Quack.
  • Je kunt kiezen uit zes starttijden: 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Het programma bestaat uit een wandeling door het Zeeheldenkwartier van een uur, een kort intermezzo met koffie/thee en Haagse lekkernij en het bezoek aan Museumhuis De Quack (duurt 1 uur). De totale duur van het programma is tweeënhalf uur.
  • Je meldt je aan via de knop 'aanmelden' hieronder. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging. Alle deelnemers ontvangen kort voor 24 oktober nog het uitgebreide programma van deze stadswandeling.
Evenement

Meld u aan voor:
Op stand burgerlijk wonen in Den Haag rond 1900 (masterclass voor lezers van Herenhuis)

Aanmelden