Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
J.P. Coenstraat 80

Huis Sloëtjes in Hilversum is het onderwerp van het jaarartikel 2021 van Hendrick de Keyser. Schrijver Valentijn Carbo geeft op maandag 27 juni een online lezing over dit 'doodgewone' rijtjeshuis uit de jaren vijftig, dat toch ook heel bijzonder is.

Bijzonder aan dit huis is dat vrijwel het gehele interieur en de inboedel van de bewoners uit de jaren vijftig, zestig en zeventig bewaard is gebleven. Elementen als de originele bakelieten telefoon, deurknop en brievenbus, de uit betonemaille bestaande lambriseringen, het slaapkamerameublement en het keukenblok zijn er allemaal nog. Het huis bleef tot 2021 in het bezit van de familie Sloëtjes en met enkele aanpassingen trachtte zoon Henk de sfeer van de bewoning in vooral de jaren vijftig en zestig te behouden. Naast dat het een van de weinige rijtjeshuizen in de collectie van de Vereniging is, maakt dit bijzondere inkijkje in het gezinsleven van deze periode J.P. Coenstraat 80 een uniek pand in de collectie van Hendrick de Keyser.

Aanmelden

Kijkt en luister u mee op 27 juni? U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Alle deelnemers ontvangen vooraf de link naar de digitale omgeving (Zoom).

Lezing
Voor leden

Meld u aan voor:
Online lezing - Huis Sloëtjes in Hilversum

Aanmelden