Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Onze Vereniging is vernoemd naar de Amsterdamse stadssteenhouwer en stadsbouwmeester Hendrick de Keyser (1565-1621). U kent hem wellicht van het grafmonument voor Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk in Delft of van de Westerkerk in Amsterdam. Beide zijn door hem ontworpen.

15 mei is de geboorte- en sterfdag van Hendrick de Keyser. Een mooie gelegenheid voor een online lezing; die zondag vertelt Niek Smit, architectuurhistoricus en teamleider Onderzoek, u uitgebreid over de historische figuur Hendrick de Keyser. U leert over de vele gebouwen, poortjes en beeldhouwwerken van zijn hand. En over het beroep van stadssteenhouwer in de vroege 17de eeuw in Nederland. De online lezing duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in een online omgeving via het programma ‘Zoom’. U kunt de lezing bekijken via uw browser of Zoom downloaden.

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging. Kort voor de datum van de activiteit ontvangt u van ons de link voor de digitale omgeving.