Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

In november 2022 promoveerde Wouter van Elburg, werkzaam bij Team Onderzoek van de Vereniging, op het proefschrift ‘Met de deur in huis’ aan de Universiteit van Amsterdam. In dit proefschrift, waar hij ruim 2500 historische woonhuisplattegronden voor bestudeerde, beschrijft hij hoe de plattegrond van het woonhuis in Nederland gedurende vijfhonderd jaar tijd is veranderd aan de hand van één kamer in het huis: de entreeruimte. Aan de hand van het onderzoek ontwikkelde hij staalkaarten van woonhuisplattegronden, die een beeld schetsen van de vormgevingsgeschiedenis van de woonhuisplattegrond. In deze lezing neemt hij u mee in het onderzoeksproces, de opzet van het proefschrift, en de resultaten van het onderzoek.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in een online omgeving via het programma ‘Zoom’. U kunt de lezing bekijken via uw browser of Zoom downloaden.

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Na aanmelding voor een ledenactiviteit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Kort voor de datum van de activiteit ontvangt u van ons het programma en de uitnodiging (met link) voor de digitale omgeving.

Regels

  • Gelieve uw microfoon en camera tijdens de lezing uitgeschakeld laten.
  • Voor vragen kunt u de chatfunctie gebruiken, ook gedurende de lezing.