Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Huis Bartolotti vanuit uw luie stoel: op zondag 28 november geeft dr. Alette Fleischer exclusief voor leden van 'Hendrick de Keyser' een live virtual tour door Huis Bartolotti in Amsterdam. Zo kunt u vanuit uw luie stoel het bijzondere 18de-eeuwse interieur van dit Museumhuis ontdekken. 

Huis Bartolotti

Dit huis werd omstreeks 1620 gebouwd in Hollandse renaissancestijl, hoogstwaarschijnlijk een ontwerp van Hendrick de Keyser. In 1735 werd een deel van het interieur gemoderniseerd. Halverwege de 18de eeuw werd het huis uitgebreid met een groot achterhuis. Inwendig herbergt Huis Bartolotti een schat aan 18de-eeuwse interieuronderdelen: stucwerk in Lodewijk XIV- en XV-stijl, rococo houtsnijwerk, behangselschilderingen van Isaac de Moucheron, beeldhouwwerk van Jan Baptist Xavery en enkele schilderstukken van Jacob de Wit. Sinds 2018 is het huis open voor publiek als Museumhuis van 'Hendrick de Keyser'. 

 

Live virtual tour

Dr. Alette Fleischer is werkzaam als freelance kunsthistorische gids. Normaliter leidt ze groepen rond in musea (Rijksmuseum, Van Goghmuseum, het Koninklijk Paleis Amsterdam), door de stad en met regelmaat in huizen van de Vereniging. Vanwege de Covid-19-maatregelen geeft ze nu ook virtuele lezingen en rondleidingen middels Zoom. 

De live virtual tour, met behulp van de mobile telefoon-camera en een microfoon, brengt u door de kamers en de tuin van Museumhuis Bartolotti. Gedurende de tour is natuurlijk gelegenheid tot het stellen van vragen. Het hebben van een goede wifi-verbinding levert de meeste kijkvreugde op.

Aanmelden

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Enige dagen voor 28 november ontvangt u per e-mail een link naar de digitale omgeving en instructies. De live tour start omstreeks 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 12.00 uur.

 

Enige opmerkingen m.b.t. de live virtual tour

  • Graag meteen bij het aanmelden in de digitale omgeving (Zoom) direct uw microfoon op stil (mute) zetten.
  • Heeft u tussentijds vragen gebruik dan de “chat” functie. 
  • Aan het eind van de tour kunt u vragen stellen door uw microfoon weer aan te zetten.
  • Soms kan het beeld wat schokkerig zijn bij het lopen van de ene ruimte naar de andere, dit stabiliseert vanzelf.