Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Deze zomer kun je de twee mooiste grachtenhuizen van Amsterdam bezoeken. Op zondag 14 augustus kun je je bezoek aan Huis Bartolotti combineren met een rondleiding in Huis Van Brienen.

Deze twee historische huizen behoren tot de rijke collectie monumenten van Hendrick de Keyser. Beide hebben een heel gaaf bewaard interieur uit de 18de eeuw, met bijvoorbeeld stucwerk, houtsnijwerk, met landschappen beschilderde behangsels en ingericht met luxueuze meubels. Huis Bartolotti is enkele dagen per week open voor publiek. Huis Van Brienen opent af en toe z’n deuren voor leden van onze vereniging.

Wist je dat de rijke bewoners van zulke huizen in de 18de eeuw ook al met vakantie gingen? Ze verruilden de warme en vaak smerige stad tijdens de zomermaanden voor hun huizen buiten de stad. Veel van die buitenplaatsen bestaan nog steeds. Bijvoorbeeld het prachtige Beeckestijn in Velsen-Zuid, ook een monument van Hendrick de Keyser.

Op 14 augustus geven we je graag de kans om je te komen vergapen aan de rijke interieurs van Bartolotti en Van Brienen. Je mag zelfs op de fauteuils plaatsnemen. Voel je thuis, want de bewoners zijn deze zomer toch even naar hun buiten.

En wil je ontdekken hoe zo’n buitenplaats eruit zag? Bezoek dan Beeckestijn (geopend van donderdag t/m zondag)!

Combiticket

Online kun je een combiticket voor Huis Bartolotti en Huis Van Brienen kopen. In Huis Van Brienen krijg je een rondleiding (10.30, 12.30 of 14.30 uur) door de mooiste kamers van het huis. Huis Bartolotti bezoek je op dezelfde dag, voor of na je rondleiding in Van Brienen. In Bartolotti ontdek je met een audiotour alles over het huis. Kaarten aan de deur zijn uitsluitend via Huis Bartolotti verkrijgbaar.

Hoe werkt het?

Stap 1 Via de knop 'aanmelden' kom je in onze ticketshop. Daar selecteer je de datum (14 augustus), vervolgens kies je het gewenste tijdslot voor de rondleiding in Huis Van Brienen (10.30, 12.30 of 14.30 uur).
Stap 2 Je kiest als ticketsoort 'Combiticket met Museum Huis Van Brienen' en het gewenste aantal.
Stap 3 Je betaalt je ticket(s) via iDeal, na betaling krijg je per e-mail je ticket(s) toegestuurd.

Open huis

Meld u aan voor:
Huis Bartolotti & Huis Van Brienen

Aanmelden