Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Deze zomer kun je als lid van Hendrick de Keyser de twee mooiste grachtenhuizen van Amsterdam bezoeken. Op zondag 21 augustus kun je je bezoek aan Huis Bartolotti combineren met een rondleiding in Huis Van Brienen. Deze datum is inmiddels volgeboekt.

Deze twee historische huizen behoren tot de rijke collectie monumenten van Hendrick de Keyser. Beide hebben een heel gaaf bewaard interieur uit de 18de eeuw, met bijvoorbeeld stucwerk, houtsnijwerk, met landschappen beschilderde behangsels en ingericht met luxueuze meubels. Huis Bartolotti is enkele dagen per week open voor publiek. Huis Van Brienen opent af en toe z’n deuren voor leden van onze vereniging.

Wist je dat de rijke bewoners van zulke huizen in de 18de eeuw ook al met vakantie gingen? Ze verruilden de warme en vaak smerige stad tijdens de zomermaanden voor hun huizen buiten de stad. Veel van die buitenplaatsen bestaan nog steeds. Bijvoorbeeld het prachtige Beeckestijn in Velsen-Zuid, ook een monument van Hendrick de Keyser.

Op 14 geven we je graag de kans om je te komen vergapen aan de rijke interieurs van Bartolotti en Van Brienen. Je mag zelfs op de fauteuils plaatsnemen. Voel je thuis, want de bewoners zijn deze zomer toch even naar hun buiten.

En wil je ontdekken hoe zo’n buitenplaats eruit zag? Bezoek dan Beeckestijn (geopend van donderdag t/m zondag)!

Aanmelden

Meld je aan voor het bezoek aan Huis Bartolotti en Huis Van Brienen via de knop 'aanmelden'. In Huis Van Brienen krijg je een rondleiding door de mooiste kamers van het huis. Deze start om 13.30uur. Huis Bartolotti bezoek je op dezelfde dag, voor of na je rondleiding in Van Brienen. In Bartolotti ontdek je met een audiotour alles over het huis.