Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

‘Hendrick de Keyser’ bezit huizen en interieurs die met zorg gerestaureerd, geconserveerd en gebruikt worden. In de collectie bevinden zich interieurs uit vele en verschillende periodes met alle mogelijke wandafwerkingen. Papierbehang, met een bloeitijd in de 19de en 20ste eeuw, vormt een bijzondere en kleurrijke categorie. Bij restauraties worden er met regelmaat restanten van gevonden. In deze lezing gaat architectuurhistoricus Niek Smit, werkzaam op het kantoor van ‘Hendrick de Keyser’, in op de omgang met historisch papierbehang bij de Vereniging. Hij zal dat bespreken aan de hand van enkele case studies en bijzondere vondsten.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in een online omgeving via het programma ‘Zoom’. U kunt de lezing bekijken via uw browser of Zoom downloaden.

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Na aanmelding voor een ledenactiviteit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Kort voor de datum van de activiteit ontvangt u van ons het programma en de uitnodiging (met link) voor de digitale omgeving.

Regels

  • Gelieve uw microfoon en camera tijdens de lezing uitgeschakeld laten.
  • Voor vragen kunt u de chatfunctie gebruiken, ook gedurende de lezing.
Voor leden
Online lezing

Meld u aan voor:
Hendrick de Keyser en historisch papierbehang

Aanmelden