Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Hendrick de Keyser Monumenten is op 3 januari 1918 opgericht. Onze vereniging bestaat in dit jaar dus al 105 jaar. We nodigen onze leden graag uit voor een online lezing op maandag 14 augustus. Architectuurhistoricus Wouter van Elburg vertelt u dan over de geschiedenis en collectie van Vereniging Hendrick de Keyser.

Hendrick de Keyser werd opgericht door enkele kooplieden uit Amsterdam. Het doel was om de sloop van historisch waardevolle huizen tegen te gaan. Sinds 1918 doet de Vereniging dit door bijzondere architectuur te verwerven, te restaureren en te verhuren. Zo worden de huizen bewaard voor de toekomst. Een formule die tot op heden vrijwel ongewijzigd is. Door het verwerven van bijzondere architectuur is de afgelopen 105 jaar een collectie ontstaan.

In ruim een eeuw tijd verwierf de vereniging meer dan vierhonderd panden, verspreid over ruim honderd plaatsen in Nederland, die gezamenlijk meer dan vijfhonderd jaar woonhuisgeschiedenis in beeld brengen. Om het honderdjarig bestaan te vieren schreef Wouter van Elburg, werkzaam bij Team Onderzoek van de Vereniging, een artikel voor het jaarverslag over de geschiedenis van Hendrick de Keyser. In deze online lezing neemt hij u aan de hand van dit artikel mee door hoogtepunten en dieptepunten uit de ruim honderd jaar die de Vereniging actief is. Hij vertelt bijvoorbeeld over het verwervingsbeleid in de beginjaren en hoe zich dat heeft ontwikkeld in de daaropvolgende decennia.

De online lezing duurt ongeveer 45 minuten. Na afloop is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden

De lezing vindt plaats in een online omgeving via het programma ‘Zoom’. U kunt de lezing bekijken via uw browser of Zoom downloaden.

U meldt zich aan via de knop 'aanmelden'. Na aanmelding voor een ledenactiviteit ontvangt u per e-mail een bevestiging. Kort voor de datum van de activiteit ontvangt u van ons het programma en de uitnodiging (met link) voor de digitale omgeving.

Regels

  • Gelieve uw microfoon en camera tijdens de lezing uitgeschakeld laten.
  • Voor vragen kunt u de chatfunctie gebruiken, ook gedurende de lezing.
Voor leden
Online lezing

Meld u aan voor:
Hendrick de Keyser en haar collectie

Aanmelden