Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Fietst u mee met Hendrick de Keyser op zondag 29 mei? Onze jaarlijkse fietstocht voor leden start deze keer in Venlo en voert langs de Maas naar Steyl en Tegelen. Onderweg bekijken en bezoeken we enkele van de mooiste monumenten van deze regio, waaronder die uit de collectie van Hendrick de Keyser. De totale route is ongeveer 15 kilometer.

Venlo

Deze stad was in de 15de een 16de een belangrijke handelsstad dankzij de strategische ligging aan de Maas. Ondanks verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn uit die periode nog talrijke monumenten bewaard gebleven. Bijvoorbeeld de laatmiddeleeuwse Sint Martinuskerk en het laat 16de-eeuwse stadhuis. En uit onze collectie twee van de mooiste huizen van Venlo: het Romerhuis uit 1521 en Huis Schreurs uit 1588.

Steyl

Na Venlo fietsen we langs de Maas in zuidelijke richting. Onderweg wordt er geluncht in een voormalig veerhuis uit 1705. De volgende stop is Steyl, dat bekend staat als kloosterdorp vanwege vijf kloostercomplexen. Sinds 2004 heeft de oude kern de status van beschermd dorpsgezicht. Hierna gaan we door naar Tegelen.

Tegelen

De collectie van Hendrick de Keyser telt in Tegelen maar liefst zeven panden! Bijvoorbeeld het Kranenbreukershuis uit 1767 en Den Gouden Berg uit 1763. Beide zijn prachtige voorbeelden van het vroeg industriële verleden van het dorp. Tijdens onze tocht bekijken we natuurlijk ook de andere vijf panden. Ze liggen alle in de historische dorpskern van Tegelen. Die is de afgelopen jaren door Hendrick de Keyser, de gemeente Venlo en de provincie Limburg in oude luister hersteld.

Aanmelden en informatie

Fietst u mee 29 mei? Via de knop aanmelden regelt u uw deelname en betaalt u het deelnamegeld (incl. lunch en professionele gids). Let op: bij deze optie doet u mee zonder huurfiets (u neemt zelf een fiets mee).

Wilt u wel via ons een fiets huren dan gaat u naar Fietstocht Venlo en Tegelen (met huurfiets).

Alle deelnemers ontvangen enkele dagen voor 29 mei het programma en alle praktische informatie.