Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Huis Van Ravesteyn is een extra avond open, namelijk op woensdag 15 mei van 16.00-20.00 uur. Kom je ook? Goed te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis entree!

Blauwe regen (Wisteria) Van Ravesteyn
Van Ravesteyn servies

 

Spoorwegarchitect Sybold Van Ravesteyn, ontwierp voor zichzelf dit vrijstaande woonhuis. Hij wilde een huis bouwen met bescheiden middelen waarin het prettig was om te wonen én te werken.

Hij experimenteerde met golvende lijnen en krullende vormen. Geheel tegen de principes van het Nieuwe Bouwen, waarvan de leden zijn uitbundigheid en liefde voor ornamenten niet altijd konden waarderen. Veel van zijn ontwerpen ontkwamen niet aan de slopershamer. Gelukkig is dít pareltje wel voor ons behouden. 

 

Extra leuk: 15 mei is ook de Jubileummarkt van het Rietveld Schröderhuis verderop in de straat. Zeker een bezoekje waard en makkelijk te combineren met je bezoek aan Huis Van Ravesteyn.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Extra avondopenstelling: Huis Van Ravesteyn

Aanmelden