Icon search Icon Facebook Icon instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox BankGiroLoterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?
Monument en Bed De Karwijhof

Nagele is een uniek dorp in Nederland; gebouwd in de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog als ‘ideaaldorp’, waarin de ideeën van het ‘Nieuwe Bouwen’ in de praktijk werden gebracht door onder meer Gerrit Rietveld, Aldo van Eyck, Mien Ruys en Lotte Stam-Beese.
De Karwijhof is één van de best bewaarde woonhoven van het dorp. Afgezien van een modernisering in de jaren zeventig is er weinig veranderd sinds de bouw in 1956.

We starten in Museum Nagele met een lezing over het dorp door kunsthistoricus Willemijn Zwikstra. Hierna bezoeken we tijdens een wandeling door de Karwijhof twee woningen: ons nieuwe Museumhuis Polman in de stijl van de jaren vijftig en ons Monument en Bed, waar de zeventiger jaren herleven.

Let op:
U heeft uw nieuwe lidnummer nodig om de boeking te voltooien. Deze vindt u op het adres-etiket en de antwoordkaart.