Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Logo-CBF Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak, een warmtepomp, uitstekende isolatie en aardgasvrij. Zo worden onze huizen tegenwoordig gebouwd, maar hoe werkt het dan met duurzaamheid in een monumentaal of historisch huis? Vereniging Hendrick de Keyser is expert op dit gebied.

Met een collectie monumenten door heel Nederland, variërend van bijvoorbeeld een laatmiddeleeuws huis tot ‘moderne’ naoorlogse doorzonwoningen, heeft ‘Hendrick de Keyser’ ruime ervaring met het toepassen duurzaamheid in monumentaal erfgoed. In deze masterclass leer je over hoe diverse duurzaamheidstoepassingen kunnen worden aangebracht in historische huizen, over de ‘do’s en dont’s’ en de keuzes en de dilemma’s die soms op je pad komen.

Hendrick de Keyser biedt deze masterclass aan lezers van Herenhuis aan voor de speciale prijs van € 20. De masterclass vindt plaats in Museumhuis Rams Woerthe in Steenwijk, een prachtige villa in art nouveaustijl die bekend staat als het 'Downton Abbey' van Overijssel.

Ann-Katrin Adolph, restauratie-architect en teamleider restauraties bij Hendrick de Keyser, verzorgt de lezing. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aansluitend bezoek en beleef je het prachtige Museumhuis. De prijs is inclusief de lezing, koffie/thee en lekkernij en de entree van Museumhuis Rams Woerthe.

Programma

12.30 uur inloop met koffie/thee en lekkernij

13.00 uur aanvang lezing

14.00 uur einde lezing

14.15 uur start bezoek aan Museumhuis Rams Woerthe

Lezing

Meld u aan voor:
Duurzaamheid en de collectie historische huizen van Vereniging Hendrick de Keyser

Aanmelden