Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email icon-kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests

Kom op de Dag van het Kasteel naar Huis te Warmond! Hendrick de Keyser Monumenten stelt dan de net gerestaureerde westvleugel deels open voor publiek. Op het omliggende landgoed kun je een mooie route lopen, die het Zuid-Hollands landschap speciaal voor deze dag heeft uitgezet.

Huis te Warmond (foto Nora Vrba)

Huis te Warmond

Eind 2018 is het indrukwekkende Huis te Warmond toegevoegd aan de collectie monumenten van Hendrick de Keyser. De geschiedenis van het huis gaat terug tot de veertiende eeuw. In al die eeuwen is het voormalige kasteel diverse malen uitgebreid en verbouwd. Het huis bestaat uit drie vleugels en dankt z’n huidige verschijningsvorm in neoclassicistische stijl aan een grote verbouwing in 1774-1777. In het huis zijn de laat achttiende-eeuwse interieurs in Lodewijk XVI-stijl grotendeels onaangetast bewaard gebleven.

Bezoek de net gerestaureerde westvleugel 

Vanaf 2019 is er hard gewerkt om deze imposante buitenplaats gefaseerd te restaureren. De eerste restauratiefase (casco van midden- en oostvleugel) is in 2020 afgerond. In de tweede fase is het interieur van de westvleugel gerestaureerd. Die restauratie, gestart in juni 2021, is dit jaar voltooid. Voorop stond daarbij de doelstelling om de historische structuur en afwerkingen van het huis te behouden. Achter de schermen wordt er nu doorgewerkt aan het toekomstige gebruik van deze vleugel: binnenkort kun je hier logeren in ons nieuwste vakantiehuis en vanaf het najaar rondleidingen volgen vanuit het historisch informatiepunt. Tijdens de Dag van het Kasteel laten we laten we je graag al een deel van de westvleugel zien!

Wandel met een gids door het landgoed

Speciaal voor de Dag van het Kasteel heeft het Zuid-Hollands Landschap een prachtige route uitgezet. Onderweg worden er interessante verhalen verteld door gidsen. Langs deze route, die start bij het kasteel, neemt een gids je bijvoorbeeld mee terug in de geschiedenis van het kasteel en het landgoed. Een ander vertelt juist over het beheer en onderhoud van dit bijzondere erfgoed. Je vindt langs de route ook een imker met bijenstal, een vleermuisexpert, een vogelaar én een paddenstoelendeskundige. De route eindigt bij de Ronde tuin, naast de Oranjerie, die recent weer in de sfeer van weleer is teruggebracht. Hier is gelegenheid om een kopje koffie of thee te bestellen (alleen contant te betalen). Voor kinderen is er een speciale kabouterroute uitgezet.

Praktische informatie

De routes zijn deze dag voor iedereen vrij en gratis om te wandelen. We vragen je alleen om te voet of op de fiets te komen. Parkeren op het landgoed is niet mogelijk!

Parkeren
Vanwege het evenement Dag van Kasteel, vragen we je lopend of op de fiets te komen. Of parkeer in de nabije omgeving.

Fietsen
Kom op de fiets! Je fiets kun je stallen op de Parkeerplaats bij de entree van het landgoed.

OV
Voor bereikbaarheid van het kasteel per openbaar vervoer, raadpleeg 9292.nl.

Horeca
Heb je dorst gekregen? Bij de Ronde Tuin staat de boswachter klaar met koffie en thee. Neem contact geld mee, want pinnen is niet mogelijk.

Publieksevenement

Meld u aan voor:
Dag van het Kasteel - Huis te Warmond

Aanmelden