Icon search Icon Facebook Icon Instagram Icon Twitter Icon Play ANBI icon-checkbox Vriendenloterij Bijzondere-locaties Bijzondere-locaties Monument-en-Bed Monument-en-Bed Museumhuizen icon-huren-nav Museumhuizen Hendrickdekeyser Hendrickdekeyser icon-maps icon-left icon-right icon-close icon-phone-call icon-email Kamers icon-lijst icon-perceeloppervlak icon-plattegrond icon-woonoppervlak icon-checkmark icon-buitenruimte icon-cart icon-remove icon-quote icon-calendar icon-guests
Waar ben je naar op zoek?

Wandelt u op zaterdag 18 juni met één van onze gidsen mee door Nagele? Dit dorp in de Noordoostpolder is de enige plaats in Nederland die volledig volgens de principes van het Nieuwe Bouwen is gebouwd in de jaren vijftig van de 20ste eeuw. Terwijl de andere dorpen in de polder werden ontworpen met een ‘traditionele' kern, kerk en winkels, werd voor Nagele een radicaal andere opzet gekozen. De ontwerpopdracht ging naar een groep vooruitstrevende architecten en ontwerpers, waaronder Aldo van Eyck, Gerrit Rietveld, Jaap Bakema, Lotte Stam-Beese en Mien Ruys. Zij maakten van Nagele een laboratorium van hun ideeën op het gebied van stedenbouw en architectuur.

Architectuurwandeling

Hendrick de Keyser organiseert op 18 juni een architectuurwandeling door het dorp. U bekijkt met een gids de bijzondere architectuur en indeling van het dorp. Natuurlijk gaat u ook naar de Karwijhof, sinds 2016 onderdeel van de collectie van onze Vereniging. De wandeling duurt ongeveer een uur. Aansluitend kunt u Huis Polman bezoeken. Dit is één van onze museumhuizen en is volledig ingericht in de stijl van de jaren vijftig.

Aanmelden

Wandelt u mee? U meldt zich aan met de knop 'aanmelden'. Daar kiest u een starttijd voor de wandeling (11.00 of 12.00 uur). De kosten voor deze wandeling zijn inclusief de entree voor Huis Polman.

Alle deelnemers ontvangen enkele dagen voor 18 juni alle informatie over deze architectuurwandeling.

Monument en Bed
Wilt u een lang weekend verblijven in Nagele en omgeving; of u vakantie er doorbrengen? Boek dan het Monument en Bed aan de Karwijhof. Geheel ingericht in de stijl van de jaren '70.