MG 6593Bew 72 dpi

Steinbeisser’s Experimental Gastronomy

Op 14, 15 en 16 juni opent het Gemeenlandshuis Amsterdam haar deuren voor "Experimental Gastronomy". Voor dit unieke evenement wordt een van de beste chefs uit Azië - André Chiang - naar Amsterdam gehaald. Hij bereidt drie unieke diners op deze oogstrelende locatie.

Bijzonder event? Bijzondere locatie!

Omringd door water, met de oprukkende stad op de achtergrond: het statige Gemeenlandshuis Amsterdam lijkt gemaakt voor het culinaire experiment van Steinbeisser. Al je zintuigen worden geprikkeld bij deze kruisbestuiving van gastronomie, kunst, design en architectuur. Het gemeenlandshuis is niet de enige locatie van Hendrick de Keyser dat te huur is voor events. Of het nu gaat om vergaderen in een grachtenpand, dineren in een regentenkamer of trouwen op een landgoed; het kan! De "bijzondere locaties" van Vereniging Hendrick de Keyser zijn stuk voor stuk uniek: plekken die je bijblijven voor bijzondere gelegenheden.

NEU Steinbeisser with Alexandre Gauthier in Amsterdam 2018 9 Marion Luttenberger for steinbeisser.org

Experimental Gastronomy

Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars nieuwe gebruiksvoorwerpen die de conventies doorbreken. Ze zijn gemaakt van klei, glas, hout en papierpulp. U wordt aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen.

De kunstenaars:
Ontwerp bestek: Rachael Colley, Stian Korntved Ruud en Suzanne Bernhardt.
Ontwerp servies: Elwy Schutten, Felicia Mülbaier, Irina Razumovskaya, Marga Kirbis, Myung Urso, Nuala Clooney & Kaye Winwood en Selen Ozus.

Portrait Andre Chiang 2

André Chiang, onconventioneel op alle vlakken

André Chiang is één van de meest getalenteerde, gedreven en competitieve koks ter wereld. Hij werd onlangs bekroond met de Lifetime Achievement Award.

Chef André heeft onderzocht hoe ons vermogen om voedsel te proeven wordt beïnvloed door ons geheugen en de persoonlijke ervaringen die we in de loop van de tijd opdoen. De ruggengraat van zijn creatieve proces is zijn Octaphilosophy – gerechten ontwikkeld op basis van acht hoofdkenmerken: uniekheid, textuur, herinnering, puurheid, lokale producten, zout, zuid en ambacht. Bij Experimental Gastronomy serveert hij een plantaardig (vegan) menu, volledig gemaakt met ingrediënten afkomstig van biologische en biodynamische producenten uit de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

NEU Steinbeisser with Alexandre Gauthier in Amsterdam 2018 18 Marion Luttenberger for steinbeisser2.org

Informatie in een notedop

Prijs: 6-gangen tasting menu inclusief wijn- of sap-arrangement € 175,-

Data: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni
Locatie: Gemeenlandshuis Amsterdam, Diemerzeedijk 27, 1095 KK, Amsterdam.

Reservering: stuur een e-mail naar info@steinbeisser.org
We houden graag rekening met dieetwensen, allergieën en intoleranties. Deze kunt u bij de reservering aangeven.

www.steinbeisser.org/
www.bijzonderelocatiehuren.nl