Beleef 400 jaar Nederlandse woongeschiedenis

Museumhuizen

35 bijzondere huizen waarin je met al je zintuigen 400 jaar Nederlandse woongeschiedenis beleeft

In 2018 bestaat de Vereniging 100 jaar. Dat laten wij niet ongemerkt voorbijgaan, vandaar dat wij voor u een groot scala aan activiteiten organiseren. U leest daar meer over op de Jubileumpagina.
De tijd is nu ook rijp om meer panden open te stellen voor het grote publiek. Vandaar het plan om uiteindelijk aan de hand van een groot aantal panden uit onze collectie de Nederlandse woongeschiedenis te laten zien en te ervaren.

Ieder Museumhuis illustreert een kenmerkende fase in de ontwikkeling van het woonhuis. Samen geven ze dan ook een beeld hoe er van 1550 tot 1950 gewoond werd in Nederland. 
Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleeft u het huis vooral zelf. In de Museumhuizen geen gefluister of afzetkoordjes. Ga zitten op de stoelen, drink koffie of bak koekjes in de keuken.... 

 

Bezoekersinformatie Museumhuis Villa Rams Woerthe

Art nouveau, glas-in-lood en zwierige vormen...

Kom ook langs en ontdek hoe het was om als Jan Hendrik Tromp Meesters in Rams Woerthe te wonen. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de verhalen over de bouwkunst, de inrichting en alle bijzondere elementen die het huis zo eigen maken.
Tromp Meesters liet de villa ontwerpen door Architectenbureau A.L. Van Gendt, die met dit huis één van hun duurste villa's ooit bouwde. Dat is ook te zien aan de zwierige smeedijzeren details, kleurig glas-in-lood en de dienstvleugel.

Openingstijden: 

Dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur (maandag en vrijdag gesloten).

Prijzen (Museumhuis Villa Rams Woerthe & Hildo Krop Museum):

  • € 8,- voor volwassenen
  • € 5,- voor jongeren 12 t/m 18 jaar
  • € 4,- CJP volwassenen
  • € 2,- CJP jongeren 12 t/m 18 jaar
  • € 1,- ICOM

Gratis voor kinderen t/m 11 jaar, leden van Vereniging Hendrick de Keyser, VIP-KAARThouders van de BankGiro Loterij, Museumkaarthouders en Vrienden Instituut Collectie Krop.

Tijdens uw bezoek aan het Museumhuis kunt u ook een bezoek brengen aan de collectie van het Hildo Krop Museum in het souterrain van het huis.

Adres: Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk. 

Meer weten over het voorbereidende werk? Bekijk het filmpje over de keuze van de meubelen en de vondst op één van de wanden in de villa: https://www.youtube.com/watch?v=CEZYZ4Z_otQ

DSC 6899
DSC 6818
DSC 6795
DSC 6896