Beleef 400 jaar Nederlandse woongeschiedenis

Museumhuis Rams Woerthe, Steenwijk

In Museumhuis Rams Woerthe hoor je niet alleen verhalen over Villa Rams Woerthe en haar bewoners, maar beleef je het huis vooral zelf.

Kom ook langs en ontdek hoe het was om als familie Tromp Meesters in Rams Woerthe te wonen. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de verhalen over de bouwkunst, de inrichting en alle bijzondere elementen die het huis zo eigen maken.
Tromp Meesters liet de villa ontwerpen door Architectenbureau A.L. Van Gendt, die met dit huis één van hun duurste villa's ooit bouwde. Dat is ook te zien aan de zwierige smeedijzeren details van de art nouveau, kleurig glas-in-lood en de uitgebreide dienstvleugel.

Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur (maandag en vrijdag gesloten). 

Prijzen (Museumhuis Rams Woerthe & Hildo Krop Museum):

€ 8,- voor volwassenen
€ 5,- voor jongeren 12 t/m 26 jaar
€ 4,- CJP volwassenen
€ 2,- CJP jongeren 
€ 1,- ICOM

Gratis voor kinderen t/m 11 jaar, leden van Vereniging Hendrick de Keyser, VIP-KAARThouders van de BankGiro Loterij, Museumkaarthouders en Vrienden Instituut Collectie Krop.

Tijdens uw bezoek aan Museumhuis Rams Woerthe kunt u ook een bezoek brengen aan de collectie van het Hildo Krop Museum in het souterrain van het huis.

Adres Museum Rams Woerthe: Gasthuislaan 2, 8331 MX Steenwijk. 
Gratis parkeren is mogelijk aan de overzijde van het museum op het parkeerdek aan de Vendelweg.

Meer weten over het voorbereidende werk van Museumhuis Rams Woerthe? Bekijk het filmpje van RTV Oost over de keuze van de meubelen en de vondst op één van de wanden in de villa: https://www.youtube.com/watch?v=CEZYZ4Z_otQ

Museumhuis Villa Rams Woerthe in Steenwijk
DSC 6818
DSC 6795

Museumhuizen

Opening Museumhuizen. Op zondag 24 juni zijn de eerste Museumhuizen in Amsterdam, Hoorn, Monnickendam, Maassluis en Steenwijk gratis te bezoeken. 

In de Museumhuizen hoef je niet te fluisteren en zijn geen afzetkoordjes, bezoekers ontdekken het huis vooral zelf. Ga zitten op de stoelen, drink koffie of bak koekjes in de keuken.

In de komende jaren worden 35 Museumhuizen geopend. 20 van deze huizen zijn dagelijks open. Daarnaast zijn 15 panden van Museumhuis -Verdieping enkele keren per maand open. Hier vind je geen volledig ingericht pand maar een kleinere expositie gericht op een bijzonder element uit het huis. Dat kan bijvoorbeeld een monumentale trap of een prachtig plafond zijn. Ook worden er in de toekomst evenementen en lezingen georganiseerd.

De eerste drie Museumhuizen in Steenwijk, Hoorn en Amsterdam met Museumhuizen  -  Verdieping in Amsterdam, Monnickendam en Maassluis gaan open op 25 juni. Vanaf november is ook Museumhuis Van Eysinga in Leeuwarden voor publiek toegankelijk.

Kom kijken en beleef 500 jaar wonen in Nederland! Meer informatie op de website van Museumhuizen