Hieronder vindt u de activiteiten voor onze leden.
U kunt zich voor maximaal twee evenementen inschrijven.

989

Excursie Lambert Van Meerten
en Paul Tetar van Elven

Zaterdag 15 juni

We bezoeken twee Museumhuizen in Delft, het toekomstige Museumhuis Lambert Van Meerten, dat eind van dit jaar opent, en Museum Paul Tetar van Elven.

Beide zijn gebouwd als woonhuis, 'Lambert' door de industrieel en verzamelaar Lambert Van Meerten en 'Paul Tetar van Elven' als het woonhuis van de gelijknamige kunstenaar en docent. Beiden waren verwoed verzamelaar en daarom is het ook niet gek dat hun huis nu als museum te bezoeken is.
De middag gaat van start met een lezing over ons Museumhuis Lambert Van Meerten. 

schouwpartij achterkamer

Hendrick in de praktijk
Het fenomeen goudleerbehang

Vrijdag 28 juni

Goudleerbehang was in de 17de eeuw één van de duurste materialen waarmee je je muren kon laten decoreren. Huis Timmerman is ingericht als Museumhuis Verdieping, juist vanwege het geweldige goudleerbehang dat aanwezig is in één van de kamers.

Interieurspecialist Eloy Koldewij vertelt u alles over dit bijzondere fenomeen. Uiteraard krijgt u een rondleiding door Huis Tmmerman met een toelichting op de keuzes die zijn gemaakt.

990

Ledendag Museumhuis Verdieping Beeckestijn en de woonhuisontwikkeling

Vrijdag 5 juli

 Een nieuw Museumhuis vraagt natuurlijk om een extra aandacht, vandaar dat we nieuwe én oude leden graag ontvangen op buitenplaats Beeckestijn. Onze directeur Carlo Huijts vertelt u alles over wat wij willen laten zien en ervaren in de Museumhuizen. Zelfs is hij gefascineerd door de woonhuisplattegrond waaruit veel is af te lezen en die een opvallende ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Na de lezing kunt u de inrichting van de buitenplaats als Museumhuis met eigen ogen aanschouwen. Tuinvrijwilligers nemen u daarna graag mee door de uitgestrekte tuin van de buitenplaats.

2. De kapel foto C. de Koster kopie

Dagtocht Maastricht en Valkenburg

Donderdag 5 september

We starten op het Vrijthof en maken een wandeling door de oude binnenstad waarbij we verschillende panden van de Vereniging aandoen. Ook brengen we een bezoek aan de Cellebroederskapel.

Daarna staat de bus voor u klaar voor een tocht naar onze niet alledaagse lunchlocatie, namelijk de grotten van Valkenburg.

Na afloop nemen we een kijkje in de Oude Molen te Valkenburg, waar niet alleen gemaald wordt maar ook gewerkt én geslapen kan worden in ons Monument en Bed-locatie. Daarna brengen we u weer terug naar Maastricht.

Aanmelden

Leden van de Vereniging kunnen zich inschrijven voor bovenstaande evenementen. 
NB: bij annulering wordt deelnamegeld niet gerestitueerd.

Aanmelden voor de evenementen >>

Meer informatie over het lidmaatschap van Vereniging Hendrick de Keyser >>