Hieronder vindt u de activiteiten voor onze leden.
U kunt zich voor maximaal twee evenementen inschrijven.

Schutterijzaal met 4 schutterstukken.gecom jpg

Excursie Hoorn in de Gouden Eeuw

Vrijdag 11 oktober 14.00 - 17.00 uur

De middag gaat van start in het Westfries Museum, waar Gabri van Tussenbroek een lezing verzorgt over de houthandel in Hoorn tijdens de Gouden Eeuw. Vervolgens is er een rondleiding door het museum. Na de koffie of thee wandelen we langs een aantal panden van de Vereniging en bezoeken we het 17e-eeuwse Museumhuis Bonck, gelegen aan de oude houthaven.

 

Gemeenlandshuis Diemerzeedijk Arjan Bronkhorst

Hendrick in de praktijk
Stucwerk voor het voetlicht

Zaterdag 9 november, 14.00 - 16.00 uur

Het Gemeenlandshuis in Amsterdam kent een zeer fraai stucplafond, dé plek dus om dit fenomeen voor het voetlicht te brengen! Interieurrestaurator Zoltán Varró is betrokken geweest bij de restauratie van verschillende panden van de Vereniging en is specialist op het gebied van stuc, marmer(imitatie), terrazzo en gips. Hij neemt u mee in de wereld van het stucwerk. Na zijn lezing bekijken we het huis dat nu is ingericht als Museumhuis Verdieping.

Arr 0705 Van de Perre huis

Excursie Pracht en Praal in Middelburg

Zaterdag 7 december, 14.00 -17.00 uur

In de Burgerzaal van het Stadhuis vindt deze middag een lezing plaats van Niek Smit over Lodewijkstijlen aan de hand van het bezit van de Vereniging. Hierna volgt een een rondleiding door het archief en het Van de Perrehuis, een prachtig 18e eeuws pand dat werd ontworpen door de Antwerpse Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge.

Zijn werk was de inspiratiebron voor de ontwerpers van ons pand Gortstraat 30 dat we bezoeken tijdens een wandeling door Middelburg. Dit pand heeft een bijzondere decoratie met wandbespanningen, schouwpartijen, stuc- en snijwerk. 

DSC1486

Ledendag De Burcht van Berlage en onze verwervingen in 2019

Zaterdag 14 december, 12.00 - 14.00 uur

In de Burcht van Berlage, het gebouw voor de Algemene Diamantbewerkers Bond die 125 jaar geleden werd opgericht, kijken we terug naar de verwervingen in 2019. Carlo Huijts vertelt ook over wat 'kleur' doet in een monument en welke afwegingen onze Vereniging maakt op dat gebied tijdens restauraties. 
Na zijn lezing bekijken we het voormalige vakbondsgebouw, waarbij Berlage zich liet inspireren door stadspaleizen uit de Renaissance en intensief samenwerkte met een groot aantal kunstenaars.

Aanmelden

Leden van de Vereniging kunnen zich inschrijven voor bovenstaande evenementen. 
NB: bij annulering wordt deelnamegeld niet gerestitueerd.

Aanmelden voor de evenementen >>

Meer informatie over het lidmaatschap van Vereniging Hendrick de Keyser >>