Hieronder vindt u de activiteiten voor onze leden.
U kunt zich voor maximaal twee evenementen inschrijven.

Arjan Bronkhorst HDK 69.0095 a

Excursie Jan van Tarelink en de Amsterdamse Walvisvaart (volgeboekt)

Vrijdag 29 maart

Aan de hand van het leven van walvisreder Jan van Tarelink, de bewoner van Museumhuis Bartolotti in 1755, wordt de Amsterdamse walvisvaart uitgelicht door Valentijn Carbo.
Na de lezing bezoekt u het Museumhuis en maakt een wandeling langs huizen van andere reders. We brengen ook een bezoek aan het Paleis op de Dam. Aldaar bevindt zich de zogenaamde 'desolate boedelkamer', waar menig reder naartoe kwam om te luisteren naar het uitspreken van zijn faillissement, zo ook Jan van Tarelink.

trap maassluis

Hendrick in de Praktijk: Houtbewerken

Zaterdag 20 april

De eerste 'Hendrick in de Praktijk' is in Maassluis vanwege de bijzondere open spiltrap in het pand. Wist u dat er een eik van maar liefst vijf meter lang voor is gebruikt en dat 85% van het materiaal moest worden verwijderd om de spil te maken? 

Trappenbouwer Jeroen Helsloot maakte een schaalmodel van deze trap voor de expositie in het Gemeenlandshuis (nu ook Museumhuis Verdieping) en vertelt over deze opdracht en het ambacht van trappenbouwen. 

Een uitgebreid bezoek aan het Gemeenlandshuis hoor daar natuurlijk bij.

Meer weten over 'spil, leuningen, balusters, bomen, wrongstukken en wagenschot'? Meldt u aan via de link onderaan deze pagina.

fietsen in friesland4

Fietstocht
Leeuwarden - Hogebeintum

Vrijdag 17 mei

We bezoeken Museumhuis Van Eysinga uit 1781, gelegen in het hart van Leeuwarden, waarna we op de fiets stappen voor een tocht naar Hogebeintum. Daar staat het pas verworven pand, de Harsta State en bekijken daar de bijzondere ontvangstzaal in Lodewijk XVI-stijl bekijken.Op de heenweg gebruiken we de lunch en op de terugweg richting Leeuwarden maken we een korte tussenstop. Het is een mooie maar pittige fietstocht van ongeveer 45 kilometer. 

Aanmelden

Alleen leden van de Vereniging kunnen zich inschrijven voor bovenstaande evenementen. 
NB: bij annulering wordt deelnamegeld niet gerestitueerd.

Aanmelden voor de evenementen >>

Meer informatie over het lidmaatschap van Vereniging Hendrick de Keyser >>